Ο ΣΥΔΑΠΤΤ για την κατασκευή κουβουκλίων φύλαξης στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΣΥΔΑΠΤΤ για την κατασκευή κουβουκλίων φύλαξης στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΔΑΠΤΤ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
 
Με την από 20/11/2020  επιστολή μας, είχαμε ζητήσει από την διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής την κατασκευή ειδικού κουβουκλίου φύλαξης στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της Λ Συγγρού 103-105. Όπως είχαμε αναφέρει στην επιστολή μας «Η ύπαρξη μιας κατασκευής φυλακίου θα αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο προληπτικής ασφάλειας του κτιρίου»  και θα προστατεύσει τους συναδέλφους φύλακες οι οποίοι «είναι  εκτεθειμένοι σε  όλα τα  καιρικά φαινόμενα βροχή, αέρα, παγετό, καύσωνα  και αυτά σε συνδυασμό με την υποχρέωση για 8ωρη ορθοστασία. Η σωματική και ψυχολογική καταπόνηση των εργαζόμενων, σε συνθήκες ψύχους τον χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι δεν συμβάλει στην δυνατότητα να βρίσκονται σε ετοιμότητα κάθε δευτερόλεπτο της 8ωρης βάρδιας τους όπως είναι επιθυμητό και απαραίτητο
 
Έχουμε ενημερωθεί ότι  η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναγνωρίζοντας την βασιμότητα του αιτήματος και την ορθότητα των επιχειρημάτων των εργαζομένων όπως εκφράστηκαν στην επιστολή μας  προχωράει στην υλοποίησή του και έχει ήδη δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η κατασκευή σε σύντομο χρόνο ώστε να προστατευθούν οι εξωτερικοί φύλακες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – όπως αυτά των προηγούμενων ημερών – και να είναι σε θέση να εκτελέσουν με επάρκεια το καθήκον της φύλαξης των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.  
 
Η ύπαρξη επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι ευεργετική και για τις δύο πλευρές, η διαβούλευση και η αμερόληπτη εξέταση των αιτημάτων τους μπορεί να δημιουργήσει σε ένα εργασιακό περιβάλλον υγιές, όπου θα υπερέχουν ο επαγγελματισμός, η ευσυνειδησία, η ειλικρίνεια και η συνεργατική διάθεση.
Συνάδελφοι –ισσες, απευθυνθείτε στο σωματείο για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί στον χώρο εργασίας. Μαζί μπορούμε να βρούμε τη λύση.
                     Το Δ.Σ.