Λεφτόδεντρα φυτρώνουν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λεφτόδεντρα φυτρώνουν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ

Στην περίοδο που οι άνεργοι δεν έχουν πάρει το επίδομα ανεργίας, επανέρχεται η εποχή των χρυσοκάνθαρων και σπαταλιέται το αποθεματικό – δώρο στα γαλάζια παιδιά

Αυξήσεις στις αποδοχές της διοίκησης και διαφόρων στελεχών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, την ώρα που οι επαγγελματίες αυτής της χώρας, εν μέσω πανδημίας, περιμένουν να ζήσουν με τα… δανεικά της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το ύψος των αυξήσεων παραμένει άγνωστο, καθώς θα αποφασιστεί από τους ίδιους τους επιτελείς της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, όπως προβλέπει η ρύθμιση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από τον Θ. Λιβάνιο, με μόνη υποχρέωση την υπογραφή των αυξήσεων από τους αρμόδιους υπουργούς. Το βέβαιο είναι, καθώς έχει οριστεί ως πλαφόν, ότι οι αμοιβές των εκλεκτών δεν πρέπει να υπερβαίνουν τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Με την ύφεση να τρέχει στη χώρα με 15% και με τη μείωση του ΑΕΠ ήδη στο 10%, η κυβέρνηση δημιουργεί νέα γενιά από «πρίγκιπες» στην ΕΡΤ, ακολουθώντας την τακτική της περιόδου πριν από την κρίση του 2010, επί προεδρίας Χρ. Παναγόπουλου, όταν τα χιλιάρικα μοιράζονταν στην ΕΡΤ σαν μαρουλόφυλλα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα επαναλαμβάνει τις ίδιες σπατάλες, προς όφελος των «ημετέρων» που έχουν προσληφθεί με τη νέα διοίκηση. Δικαιούχοι της αύξησης αποδοχών μπορεί να είναι ακόμη και 120 στελέχη της ΕΡΤ, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, τουλάχιστον 45 από αυτούς είναι στελέχη που έχουν προσληφθεί «απ’ έξω», γαλάζια παιδιά, τα «δικά μας» παιδιά.

Με τον τρόπο αυτόν η διοίκηση της ΕΡΤ ροκανίζει το αποθεματικό της εταιρείας που με κόπο και θυσίες διαμορφώθηκε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Το διάστημα 2015 – 2019 έγιναν οικονομίες και τεράστια προσπάθεια με το μειωμένο -σε σχέση με το 2013 ανταποδοτικό τέλος- να ξανασταθεί η εταιρεία στα πόδια της, να κλείσει οικονομικές εκκρεμότητες του «μαύρου» και γίνει πλεονασματική, κάτι που επετεύχθη.

Με αυτά τα χρήματα που κατάφερε η ΕΡΤ να χτίσει ένα σεβαστό αποθεματικό, τώρα η Ν.Δ. μοιράζει παχυλούς μισθούς αντί να τα χρησιμοποιήσει για να στηρίξει του ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση.

πηγή