Θετικοί στον νέο κορονοϊό δέκα εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θετικοί στον νέο κορονοϊό δέκα εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ

Διασπορά του Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καθώς εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα μετά από 171 μοριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ για την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 400 τεστ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες της Διοίκησης για τη διαχείριση της κατάστασης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ιατρών εργασίας, αλλά και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης που έχει καταρτίσει η εταιρεία.

«Ξεκίνησε αμέσως η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς και έκτακτη απολύμανση των χώρων όπου εργάστηκαν» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ απολυμάνθηκαν εκτάκτως και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά, με διάλυμα χλωρίνης, οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν ή εργάστηκαν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ έγινε απολύμανση με νέφωση στο χώρο ανάπαυσης οδηγών, στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και σε όλους τους συρμούς που στάθμευσαν στο ίδιο αμαξοστάσιο.

Όπως τονίζει η Διοίκηση της εταιρείας από την αρχή της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρούνται απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχει εκδοθεί σχετικές οδηγίες. «Ενδεικτικά αναφέρουμε τακτικούς καθαρισμούς – απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μασκών, αντισηπτικών, γαντιών, προστασία ευπαθών ομάδων, τήρηση αποστάσεων, διεξαγωγή μοριακών τεστ Covid-19 κλπ, μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης».

efsyn.gr