Ζητούν να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι σε Σούπερ Μάρκετ και ΜΜΜ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζητούν να εμβολιαστούν άμεσα οι εργαζόμενοι σε Σούπερ Μάρκετ και ΜΜΜ

Με επιστολές και αιτήματά τους στα υπουργεία Μεταφορών και Υγείας, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Και αυτό γιατί όπως λένε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, σημείωσε ότι το αίτημα προς τα υπουργεία να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για τους εργαζομένους το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ έχει γίνει δεκτό, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα με την αποθήκευση των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας είχε τονίσει ότι τα ΜΜΜ αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. 

Εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ: Υπάρχει άμεσος κίνδυνος

Επίσης και οι εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ ζητούν τον άμεσο εμβολιασμό τους καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουλέρο, εργαζόμενο σε σουπερμάρκετ, υπάρχει άμεσος κίνδυνος των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών αφού καθημερινά χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται τα καταστήματα για προμήθειες των βασικών τους ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, είχε καταγγείλει ότι οι διοικήσεις των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ κρύβουν με κάθε τρόπο τα κρούσματα, ζητώντας από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ να κάνουν ελέγχους και να τα ανακοινώνουν, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν. 

πηγη