48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για τους Πλοηγούς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για τους Πλοηγούς

Την προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για το ναυτικό προσωπικό της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά από αίτημα της ΠΟΥΕΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας) από σήμερα στις 6 το πρωί έως την Παρασκευή το πρωί.

Βασικό αίτημα να αποσυρθεί το άρθρο 22 από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο ψηφίζεται σήμερα. Σύμφωνα με αυτό, αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας θα εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση (Pilot Exemption Certificate) και με αυτό οι πλοίαρχοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα λιμάνια χωρίς τη συνδρομή πλοηγού. Με τη χορήγηση του πιστοποιητικού τα πλοία θα απαλλάσσονται από την καταβολή των πλοηγικών δικαιωμάτων.

Την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη ρύθμιση εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τόσο οι πλοηγοί όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος της οποίας Νεκτάριος Σαντορινιός μίλησε για «κατάργηση της δημόσιας Πλοηγικής Υπηρεσίας».

Την αλληλεγγύη τους στους πλοηγούς εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ.

ergolavikoi.gr