Η ΠΟΘΑ στηρίζει τη νέα παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Λυρικής στο Υπ. Πολιτισμού – Τετάρτη 27/1

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΟΘΑ στηρίζει τη νέα παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Λυρικής στο Υπ. Πολιτισμού – Τετάρτη 27/1

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:

Μετά τις πολύ επιτυχημένες στάσεις εργασίας το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου 23/1 και τις αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, κλιμακώνουμε τη δράση μας και καλούμε εκ νέου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τέταρτη 27 Ιανουάριου ώρα 11:00.

Η Π.Ο.Θ.Α. στηρίζει αυτονόητα τον αγώνα των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το δίκαιο αίτημά τους για την επικύρωση της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η πανδημία μας έδειξε με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η θεσμική θωράκιση της εργασίας μας είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Το κυρίαρχο επίδικο αυτών των διεκδικήσεων δεν μπορεί να είναι άλλο από την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας παντού. Σε όλους τους εποπτευόμενους Οργανισμούς, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ένας δύσκολος και μακρύς δρόμος και θα χρειαστεί επιμονή και ενότητα.

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος θα στηρίξει και θα συντονίσει τις αγωνιστικές δράσεις με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι το κατώφλι της αξιοπρεπούς εργασίας.

Δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς τους ανθρώπους του.

Δείτε το βίντεο των κινητοποιήσεων στο ΚΠΙΣΝ: