ΕΚΑ: Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές δεν γίνεται παιδεία.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Με καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές δεν γίνεται παιδεία.
Δελτίο Τύπου 2021/01/18
Το ΕΚΑ δηλώνει ένα ισχυρό Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιοΜε καταστολή και Αστυνομία μέσα στις Σχολές δεν γίνεται παιδεία.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το δόγμα “νόμος και τάξη”, μετά τη σωρεία αντεργατικών μέτρων βάζει στο στόχαστρό της τώρα και την εκπαίδευση!Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά Πανεπιστήμια προχωρά σε νέες αντιδραστικές αλλαγές. Ενώ αρνήθηκε όλα τα αιτήματα των φοιτητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, που κάθε χρόνο όλο και λιγότερα κονδύλια δίνονται στην Παιδεία, επιλέγει να βάλει κάμερες παρακολούθησης σε κάθε γωνιά των κτιρίων των πανεπιστημίων και να διαθέσει μέρος του προϋπολογισμού –που θα ήταν χρήσιμο κάπου αλλού-  για την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών!
Την ίδια ώρα βάζει περιορισμούς στην εισαγωγή των παιδιών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα Πανεπιστήμια, περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης.
Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει πτυχιούχους πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων, ώστε να υπάρχει χαμηλόμισθο επιστημονικό προσωπικό. Με τις αλλαγές που σχεδιάζονται για το χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους!
Στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούςπου αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές, που παλεύουν για ανοιχτά Πανεπιστήμια, για την μόρφωση που είναι αναγκαία για τα παιδιά μας τον 21ο αιώνα.
Από κοινού θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Για έναν κόσμο με δικαιώματα στην εργασία, στην μόρφωση και σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.(PDF) (DOC)