ΠΟΕΕΤ: Στηρίξτε τους εργαζόμενους του κλάδου ΤΩΡΑ!!!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ: Στηρίξτε τους εργαζόμενους του κλάδου ΤΩΡΑ!!!!!

το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΕΤ
13/1/2021

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ

Έχουμε φτάσει μέσα Γενάρη και δυστυχώς η κατάσταση με τους εργαζόμενους του κλάδου είναι ΤΡΑΓΙΚΗ!!!!
Οι εποχικά εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο και έκαναν αίτηση στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας τον Νοέμβριο, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί!!!
Ο διοικητής του Οργανισμού ενώ έβγαινε σε Μ.Μ.Ε. και έλεγε πως μόνο το 4% δεν έχει πληρωθεί. Χθες μετά την κινητοποίηση του σωματείου μας στο Ηράκλειο Κρήτης παραδέχθηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως τελικά απλήρωτοι είναι το 20%, κι αν περάσουν λίγες μέρες ακόμη ίσως παραδεχθεί πως το ποσοστό είναι μεγαλύτερο .
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως εφόσον η επιδότηση μας ξεκίνησε τον Νοέμβριο τελειώνει τον Ιανουάριο.
Πως θα επιβιώσουμε μέχρι τον Απρίλιο που θα ξανανοίξουν τα ξενοδοχεία;
Επειδή βλέπουμε δελτία τύπου του ΟΑΕΔ που δεν παρατείνει το επίδομα ανεργίας όσων πήραν ήδη μια παράταση στο πρώτο κύμα πανδημίας θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα: ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.
Στον επισιτισμό οι εποχικά εργαζόμενοι είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με το πρόσχημα της μη υποχρεωτικής επαναπρόσληψης δεν είχαν το δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού και είναι χωρίς εισόδημα είτε από τον Αύγουστο (όσοι πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας) είτε από πέρυσι τον Μάρτιο ενώ εποχικά εργαζόμενοι σε χειμερινές εποχικές επιχειρήσεις έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.
Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο είναι πως όσοι έκαναν μονομερή αίτηση για αναστολή σύμβασης δεν φαίνονται να έχουν ένσημα στο σύστημα του ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που δικαιούνται επιδομάτων από το ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα πάρουν.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν μια και καλή
             ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!
Σίγουρα η πανδημία κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί και θα ξεχαστεί
Οι χιλιάδες όμως εργαζόμενοι στον Επισιτισμό- Τουρισμό δεν πρόκειται να ξεχάσουν αυτούς που τους άφησαν στο έλεος του Θεού αυτή τη δύσκολη περίοδο.