ΑΔΕΔΥ- 30 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΔΕΔΥ- 30 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

Συμπληρώνονται φέτος, στις 9 του Γενάρη του 2021, 30 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, που έπεσε νεκρός ύστερα από δολοφονικό χτύπημα, από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Καλαμπόκα, μετά από εισβολή ομάδας ροπαλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, που τελούσε υπό μαθητική κατάληψη.

Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος, που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου. Οι κινητοποιήσεις εκείνες και η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αποσύρει το νομοσχέδιο και οδήγησαν τον Υπουργό Παιδείας σε παραίτηση.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια της νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, επιδιώκει να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Επιδιώκει να καταργήσει ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αντί να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, αντί να στηρίξει το ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης, αντί να λάβει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, συνεχίζει τις πολιτικές λιτότητας και την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας, και των κοινωνικών παροχών, μέσα από τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2021.

Ταυτόχρονα, με το δόγμα «νόμος και τάξη» εντείνει την κρατική καταστολή με απαράδεκτες και εξευτελιστικές μεθόδους.

30 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, για μόνιμους διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα είναι παρούσα στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ), το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021, ώρα 6:00μμ.