‘Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ ΚΗΕ: Αδικοχαμένοι στον βωμό της ηλεκτρικής ενέργειας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ‘Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ ΚΗΕ: Αδικοχαμένοι στον βωμό της ηλεκτρικής ενέργειας

Ημερομηνία : 30/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδικοχαμένοι στον βωμό της ηλεκτρικής ενέργειας

Λίγο πριν τη αλλαγή του έτους, ένα θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Ζάκυνθο προστέθηκε στον μακρύ και θλιβερό κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων.

Δυστυχώς ένας νέος συνάδελφος, εργαζόμενος στον ΑΔΜΗΕ, υπέστη ηλεκτροπληξία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης βλάβης στον υποσταθμό Ζακύνθου , κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του και να αφήσει πίσω του μία σύζυγο και δύο μικρά παιδιά.

Η Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ έχει επισημάνει εδώ και πολλά χρόνια, ότι η εντατικοποίηση των εργασιών, η έλλειψη προσωπικού, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, η ελλιπής εκπαίδευση και κυρίως η χαμένη τεχνογνωσία, έχει γίνει η νέα “ασθένεια” των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνες για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Ζητάμε να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Παράλληλα, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα της και να μην μείνουμε μόνο σε λόγους παρηγοριάς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ