ΕΑΚ ΛΑΡΚΟ: Μαύρα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ ΛΑΡΚΟ: Μαύρα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

ΕΑΚ

23/12/2020

Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και να παλεύουμε για να παραμείνει η επιχείρηση και ο ορυκτός πλούτος κάτω από δημόσιο έλεγχο και για να εξυπηρετεί τον ελληνικό λαό. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τους στόχους αυτούς και απόδειξη είναι ότι ο αγώνας μας έχει αγκαλιαστεί όχι μόνο από τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ αλλά και από το πανελλήνιο. Η επιλογή της κυβέρνησης για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι απαξιωμένη στην ελληνική κοινωνία και οι μάσκες πέφτουν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση (ο εκκαθαριστής) και οι υπουργοί εμάς τους εργαζόμενους.

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τόσες δεκαετίες τώρα, που οι εργαζόμενοι δεν θα λάβουν τον 14ο μισθό, δηλαδή το Δώρο Χριστουγέννων. Είναι η πρώτη φορά που τελειώνει μια χρονιά και δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και το δικό μας. 

Όσοι νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, είναι πολύ γελασμένοι. Αυτοί που γονάτισαν και απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ, αυτοί που τη χρησιμοποίησαν μόνο για τα πολιτικά τους παιχνίδια και λάφυρο για τις πελατειακές τους σχέσεις, αυτοί που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μειώσουν την παραγωγή και να δώσουν τη ΛΑΡΚΟ «μπιρ παρά» στους ευκαιριακούς ιδιώτες, να μας εξηγήσουν γιατί αφήνουν την παραγωγή μόνο στο 1/5 των δυνατοτήτων του εργοστασίου σήμερα που η τιμή του νικελίου έχει απογειωθεί; Γιατί τα παπαγαλάκια της «ενημέρωσης» τώρα ανακάλυψαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει η ΛΑΡΚΟ; Γιατί τόσο καιρό την πριόνιζαν και την απαξίωναν συστηματικά;

Συνάδελφοι, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί γιατί δεν σεβάστηκαν τους κόπους μας, δεν σεβάστηκαν τις οικογένειες μας, δεν σεβάστηκαν ούτε και τους συναδέλφους μας που έχασαν τις ζωές τους. Αφήνουν χίλιες οικογένειες να κάνουν Χριστούγεννα μέσα στην ανασφάλεια για το εργασιακό μας μέλλον και χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον τούτες τις μέρες. Η μαζική Γενική Συνέλευση και οι αποφάσεις μας δείχνουν το στίγμα για τη συνέχιση του αγώνα μας. Καλούμε τη διοίκηση (τον εκκαθαριστή) και την πολιτική ηγεσία έστω και τώρα να πάρουν τις σωστές και δίκαιες αποφάσεις για να πληρωθεί ένα μηνιάτικο σε κάθε συνάδελφο και να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στα επίπεδα της παραγωγής που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Να σταματήσουν τον φαύλο κύκλο της απαξίωσης και του ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ και να ακούσουν εμάς, τους εργαζόμενους, για το μέλλον της επιχείρησης. Να σταματήσει το διαρκές έγκλημα απέναντι στη ΛΑΡΚΟ, να σταματήσει η προπαγάνδα και το Ψέμα για τους εργάτες που δουλεύουμε σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες για να θρέψουμε τις οικογένειες μας.

Εμείς δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε τους αγώνες μας για ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη δουλειά μας. Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας, τις οικογένειες μας γιατί συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε για το δίκιο ματ, για να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ δημόσια επιχείρηση και ο ορυκτός πλούτος της χώρας περιουσία του λαού μας.

 ΕΑΚ ΛΑΡΚΟ