Με 3μηνη καθυστέρηση το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με 3μηνη καθυστέρηση το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό

85.000 ξεμένουν χωρίς εισόδημα τα Χριστούγεννα!

Στους τρεις μήνες ανέρχεται η καθυστέρηση που πρέπει να υποστούν 85.000 εργαζόμενοι του τουρισμού για να λάβουν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται. Αποτέλεσμα αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας είναι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας να μείνουν χωρίς εισόδημα, εν μέσω εορταστικών ημερών και με την πανδημία να «καλπάζει»…

Όπως ενημερώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό το σωματείο των εργαζομένων στον τουρισμό του Ηρακλείου Κρήτης, απαιτούνται 90 ημέρες (!) για την έκδοση του εν λόγω επιδόματος. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών υπέβαλλαν τα σχετικά δικαιολογητικά τον Οκτώβριο, γίνεται σαφές ότι δεν αναμένονται οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος, πριν από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) για τις απορριπτικές αποφάσεις που βγαίνουν από τους κατά τόπους ΟΑΕΔ στα αιτήματα των εργαζομένων για ένταξη στο επίδομα ανεργίας!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι πως η υπηρεσία δεν βλέπει στο σύστημα τα ένσημα από την αναστολή σύμβασης και απορρίπτει τις αιτήσεις.

Δεν υπάρχει ακόμα και τώρα ενημέρωση στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ότι φέτος χρειάζονται 50 ένσημα για επιδότηση.

Μάλιστα, εργαζόμενες που είναι έγκυες δεν μπορούν να πάρουν τα επιδόματα που τους αναλογούν γιατί δεν φαίνονται ένσημα ακόμα από την αναστολή σύμβασης!

Η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει αυτό το τεράστιο αλαλούμ και ζητάει (επιτέλους) από το επιτελικό κράτος να δώσει λύση στο πρόβλημα…

ΕΝΔΙΣΥ