Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ευβοιας -Επιτυχία των δυνάμεων της Αριστεράς.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ευβοιας -Επιτυχία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Εκλογές έγιναν τη περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις έδρες την παράταξη του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ που ηγείται ο απερχόμενος Πρόεδρος Στέφανος Μπασινάς. Μια νίκη η οποία ήρθε κόντρα στον κομματικό συνδικαλισμό στείρας άρνησης που εκφράζει η παράταξη του ΠΑΜΕ και στους συνεχείς τραμπουκισμούς που εξαπέλυσε το τελευταίο διάστημα με σκοπό να γίνει το συνέδριο με τους όρους που ήθελε αυτή. Στην ουσία βοήθησαν την νεκρανάσταση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο νομό, αλλά και την προσπάθεια αναβίωσης του παλαιοσυνδικαλιστικού συστήματος, που προώθησε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία από κοινού, διασπώντας έτσι την τελευταία στιγμή την προσπάθεια που έκανε το Ενωτικό Μέτωπο για μια πορεία πέρα από κομματικές επιδιώξεις σε όφελος του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων. Μια διάσπαση που έγινε με προφανή στόχο τη στήριξη του σάπιου συνδικαλιστικού κατεστημένου που εκφράζει ο Παναγόπουλος και οι συν αυτού στη ΓΣΕΕ.

Μεγαλύτερη ακόμα αξία παίρνει η νίκη του  ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήρθε κόντρα στο λυσσαλέο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί με αφορμή τον οικονομικό έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ στο Εργατικό κέντρο και που αφορούσε το ραδιοσταθμό των Εργαζομένων και το πρόγραμμα φροντίδας των αστέγων. Έλεγχος που έγινε όλως τυχαίως με ανώνυμες καταγγελίες, όλως τυχαίως λίγο πριν από το συνέδριο  και που κάποιοι έτρεξαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα του πριν ακόμα ολοκληρωθεί προεξοφλώντας ότι θα ήταν καταγγελτικό για την απερχόμενη διοίκηση. Ορισμένοι μάλιστα – αλήθεια πόσο βολικό – έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την φίμωση των εργαζομένων μέσω του κλεισίματος του ραδιοφωνικού σταθμού.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι τους χάλασαν τα σχέδια με τη ψήφο τους.  Είμαστε εδώ για να δώσουμε για άλλη μια φορά τη μάχη  για ένα διαφορετικό όραμα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Για όλους τους εργαζόμενους χωρίς κομματικές ταμπέλες, που χρειάζονται μια νέα πνοή για να παλέψουν για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια απέναντι στις αντιεργατικές επιλογές που έχουν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα καθ’ υπόδειξη της στυγνής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης και για το συμφέρον των πραγματικών αφεντικών που είναι ο διεθνής καπιταλισμός και η ντόπια εργοδοσία.

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Πρόεδρος του Σωματείου Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Μέλος της παράταξης