Σύλλογος εργαζομένων ΕΜΠ- χθες μετά από 47 χρόνια ζήσαμε πάλι εικόνες φασισμού και χούντας στο ΕΜΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος εργαζομένων ΕΜΠ- χθες μετά από 47 χρόνια ζήσαμε πάλι εικόνες φασισμού και χούντας στο ΕΜΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων στο ΕΜΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ακόλουθη ανακοίνωση.

Εχθές μετά από 47 χρόνια ζήσαμε πάλι εικόνες φασισμού και χούντας στο ΕΜΠ. Τόσο το Ιστορικό συγκρότημα Πατησίων (που έχει γίνει πια σύνηθες φαινόμενο) αλλά ακόμη περισσότερο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου οι σκηνές που επικράτησαν θύμιζαν ταινία.

Όλα αυτά τέσσερις μέρες πριν την μεγάλη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Αστυνομικές δυνάμεις (ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) κλήθηκαν (άραγε από ποιον??) και εισέβαλαν σε ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα για να εκκενώσουν τους χώρους από τους καταληψίες. Τους καταληψίες…18χρονα και 20χρονα παιδιά, οι φοιτητές μας…

Άραγε πόση απειλή νιώσατε κύριε Χρυσοχοϊδη απ’ αυτά τα παιδιά?

Και οι εικόνες τρομοκρατίας συνεχίστηκαν… ελέγχους ακόμη και σε συναδέλφους μας που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο εργασίας τους, στο Πολυτεχνείο, στο σπίτι μας και σαν κοινοί εγκληματίες προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων.

Άραγε αυτό το Πανεπιστήμιο οραματιζόμαστε?

Άραγε αυτή είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ελευθερία του λόγου που μιλάμε στα παιδιά μας και προσδοκούμε στο Δωρεάν Δημόσιο και Ελεύθερο Πανεπιστήμιο??

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, και πρώτα απ΄όλα η Διοίκηση του Ιδρύματος, η Σύγκλητος αλλά και εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε η Σύγκλητος να πάρει άμεσα θέση.

Να μην ασκηθεί καμία κατηγορία στους συλληφθέντες φοιτητές μας.

Να καταδικάσει τα γεγονότα και να απαιτήσει να φύγουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από το Πολυτεχνείο.

Συναδέλφισσες/οι σ’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι…μόνο έτσι θα διώξουμε «στοιχεία» ξένα που δεν ανήκουν στον χώρο μας, στο σπίτι μας!

Όλοι μαζί…καμία ανοχή !!

Καλούμε όλη την Πολυτεχνειακή κοινότητα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με όλα τα μέτρα προστασίας, στην πορεία τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου.