Δίκτυο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού: Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίκτυο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού: Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ!
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ:

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ

Η κατάσταση στονκλάδο του επισιτισμού – τουρισμού, όπως έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι δραματική και αφήνει τα σκληρά αποτυπώματά της στην καθημερινότητα των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίσαμε μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία τόσο τη διασπορά του ιού, όσο και οικονομικά χτυπήματα, καθώς είδαμε τον μισθό μας στον κλάδο, ενώ μάλιστα ακόμα και τα 534 ευρώ που παίρναμε καταβάλλονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Αντίστοιχα, όσοι συνάδελφοι επέστρεψαν υπό το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 20%, ενώ πολλοί εποχιακοί και ΕΞΤΡΑ έμειναν χωρίς δουλειά και οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση  δημιουργεί ένα ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον και στρατηγικά επιλέγει να υποστηρίζει, ξανά τους ισχυρούς και τους εργοδότες!

Οι άνθρωποι του κλάδου εργαζόμενοι, επί σειρά ετών, σε πιεστικούς ρυθμούς και σκληρές συνθήκες κατάφεραν να καταξιώσουν τη χώρα μας ως έναν από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν, ενώ το ποσοστό οικονομικής συμμετοχής  του τουρισμού στο εθνικό ΑΕΠ είναι βαρύνουσας σημασίας.

Όλοι εμείς, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας, βρισκόμαστεστα όριά μας και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο. Εν όψει της σκληρής αυτής πραγματικότητας δεν πρέπει κανείς να μείνει εκτός από τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για όλες και για όλους!

Με ευθύνη, σοβαρότητα, επιχειρήματα και αγωνιστική διάθεση συγκροτούμε μια νέα κίνηση εργαζομένων στονκλάδου του επισιτισμού – τουρισμού, προσπαθώντας να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το εργατικό κίνημα στον κλάδο. Χωρίς ανούσιες εσωτερικές τριβές, αλλά με σύγκλιση δυνάμεων, πιστεύουμε πως το εργατικό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει πολλές νίκες!

Καλούμε, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος μαζί μας στην απεργιακή κινητοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ στις 2 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:00 πμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για όλες και για όλους!