Η ρύθμιση με την ΕΥΔΑΠ για εργαζόμενους επισιτισμού & τουρισμού απαιτεί βεβαίωση από ομοσπονδία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ρύθμιση με την ΕΥΔΑΠ για εργαζόμενους επισιτισμού & τουρισμού απαιτεί βεβαίωση από ομοσπονδία

Δράση για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού και Τουρισμού, ξεκίνησαν η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) και η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και  Τουρισμό) «μετά τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από εργαζόμενους-καταναλωτές, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και τις οφειλές τους προς τις ΔΕΚΟ» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όπως γνωστοποιεί θήκη σήμερα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολου Ραυτόπουλου με τη γενική διευθύντρια Πελατών της ΕΥΔΑΠ, Στέλλα Πολιτάκη, κατά την οποία επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου λόγω των αναστολών εργασίας, της μη λήψης των επιδομάτων, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας κ.λ.π. και εξετάσθηκαν οι πιθανές δράσεις στήριξής τους. 

Η ανταπόκριση της ΕΥΔΑΠ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ήταν άμεση και από την πλευρά της δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού και τις οικογένειές τους, όπως, ευνοϊκοί διακανονισμοί, χρονική παράταση αποπληρωμής λογαριασμών και άλλα μέτρα ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα εξετάζονται κατά περίπτωση. 

Η ένταξη σε οποιαδήποτε ρύθμιση με την ΕΥΔΑΠ από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό απαιτεί έκδοση σχετικής βεβαίωσης από την ΠΟΕΕΤ προκειμένου για την ταυτοποίησή τους σε σχέση με την παροχή και το υδροδοτούμενο ακίνητο (ιδιοκτήτης ή/και ένοικος). 

Καλούνται οι εργαζόμενοι του επισιτισμού και τουρισμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξόφληση των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ και προκειμένου να λάβουν τη σχετική βεβαίωση να προσκομίσουν:

  • Έντυπο αναστολής σύμβασης εργασίας
  • Ανεξόφλητους Λογαριασμούς ή ρυθμίσεις
  • Κωδικό παροχής και ονοματεπώνυμο

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν με την ΠΟΕΕΤ: ‪210 3637767‬.

https://www.sofokleousin.gr