Ο ΣΥΔΑΠΤΤ για την εργατική διαφορά για την παράνομη μετάθεση της Προέδρου του Σωματείου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΣΥΔΑΠΤΤ για την εργατική διαφορά για την παράνομη μετάθεση της Προέδρου του Σωματείου

Συναδέλφισσες, -οι,

Τη Παρασκευή 9/10/2020 έλαβε χώρα η εξ αναβολής συνάντηση εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας με θέμα τη μετάθεση της Προέδρου του Σωματείου μας. Το θέμα της εργατικής διαφοράς ήταν η παράνομη μετάθεση της Προέδρου του Σωματείου μας από την Διεύθυνση Καρτών στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας Icap Outsourcing Solutions. Από τη πλευρά μας εκθέσαμε τις θέσεις του Σωματείου μας για το γεγονός: καταρχάς σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται η μετάθεση προέδρου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του σωματείου.

Στη προκειμένη περίπτωση το ΔΣ ουδέποτε ενημερώθηκε εκ μέρους της εταιρείας ή της τράπεζας για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε ζητήθηκε η συναίνεσή του.Θα συναινούσαμε ενδεχομένως σε μια τέτοια κίνηση εάν υπήρχε κάποια επείγουσα επιχειρησιακή ανάγκη, ένας αυξημένος φόρτος εργασίας στη νέα θέση, τον οποίο η κα Βασιλική Χριστοπούλου και μόνο αυτή με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία της θα μπορούσε να καλύψει. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υφίσταται υπηρεσιακή ανάγκη αφού δύο μήνες από την αναγγελία αυτής της μετάθεσης δεν έχει ανατεθεί κανένα καθήκον στην κα Χριστοπούλου η οποία παραμένει άεργη, αναξιοποίητη και υποχρεωτικά αδρανής.

Αντίθετα στη Διεύθυνση Καρτών από την οποία απομακρύνθηκε οι εκκρεμότητες συσσωρεύονται, ο όγκος εργασιών έχει αυξηθεί τόσο που οι συνάδελφοι καλούνται επιμόνως να εργαστούν υπερωριακά είτε σε καθημερινή βάση είτε Κυριακές!

Η μετάθεση αυτή είχε ως μοναδικό κίνητρο και στόχο την αποδυνάμωση του σωματείου μας και αποτελεί καταφανή συνδικαλιστική δίωξη, όπως τονίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α. (Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας) όσο και από τον εκπρόσωπο της Γ.Σ.Ε.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας) που παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση. Οι νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας και της Icap Outsourcing Solutions δεν ήταν έτοιμοι να μας απαντήσουν και θα καταθέσουν υπόμνημα μέχρι τη Δευτέρα 19/10/2020.

Το Δ.Σ