ΑΔΕΔΥ : για τους απλήρωτους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΔΕΔΥ : για τους απλήρωτους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στέκεται αλληλέγγυα στους συμβασιούχους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλη την επικράτεια, που μετά από συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων στο παρελθόν, συμπληρώνουν τώρα, τρεις μήνες απλήρωτοι!

Πέρα από τις δυσχερείς συνθήκες εργασίες, τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας, τις περικοπές ημερομισθίων σε περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών και την εργασιακή επισφάλεια που βιώνουν, με τις μαζικές απολύσεις του Δεκεμβρίου 2017 και τις δρομολογούμενες του Μαίου 2018, οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου έχουν περιέλθει σε οικονομικό τέλμα. Για το τέλμα αυτό, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που ξεπερνώντας κάθε όριο αντεργατικής πρακτικής, δεν πράττει ούτε το αυτονόητο: να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, ενίοτε ενός μήνα, άλλες φορές δύο και τώρα τριών μηνών.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου, που ωθούνται να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην επίσχεση εργασίας, και την απαίτησή τους να επιλυθούν οριστικά τα ζητήματα της μισθοδοσίας, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί το Υπουργείο στο παρελθόν, καθώς και να αντιμετωπιστούν τα θέματα των συμβάσεων, των μεθοδεύσεων για μαζικές απολύσεις και των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας. Επιπλέον, προσυπογράφει το αίτημα του Σωματείου τους για άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.