ΣΕΥΤΠΕ: Επιστροφή με ασφάλεια από τις καλοκαιρινές διακοπές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: Επιστροφή με ασφάλεια από τις καλοκαιρινές διακοπές

Η οδηγία της Τράπεζας για τους συναδέλφους των καταστημάτων, όσον αφορά το covid-19, είναι σαφής και ξεκάθαρη και ισχύει με την ίδια φιλοσοφία σε όλες τις τράπεζες.

Δεχτήκαμε ήδη καταγγελίες από συγκεκριμένες περιφέρειες για παρερμηνείες, με στόχο την άμεση επιστροφή των συναδέλφων αδειούχων στην εργασία, χωρίς όμως να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία των συναδέλφων. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε ήδη από μέρους μας η παρέμβαση της ηγεσίας της Διεύθυνσης Προσωπικού.

Προσοχή!!

Οποιαδήποτε παρερμηνεία, που ακυρώνει την ουσία της οδηγίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων αλλά και του πελατειακού κοινού και θα πρέπει να καταγγέλλεται σε μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με την τράπεζα όσον αφορά τα καταστήματα ισχύουν τα εξής:

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Δίκτυο και επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, θα παραμείνουν, κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή του καταστήματός τους, σε ειδική άδεια στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους, για επτά ημερολογιακές ημέρες, με καταχώριση του κωδικού δικαιολογημένης ειδικής άδειας COVID-19, ανεξαρτήτως από την περιοχή που επιστρέφουν.

Εάν κατ’ εξαίρεση λόγω ρόλου, απαιτείται άμεσα η φυσική παρουσία των εν λόγω συναδέλφων στον χώρο εργασίας τους σύμφωνα με εντολή του προϊσταμένου της κάθε μονάδας, θα πρέπει προηγουμένως να υποβληθούν σε τεστ COVID-19, και μετά τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο θα αποστέλλεται στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και εν συνεχεία στον προϊστάμενο, θα προσέρχονται στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές χαρακτηρισμένες «υψηλού κινδύνου» (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα είναι: Χαλκιδική, Πάρος, Αντίπαρος, Σύρος & Μύκονος – ή όπως θα ορίζονται από τον ΕΟΔΥ στο μέλλον) παραμένουν υποχρεωτικά στο σπίτι τους τις πρώτες πέντε ημέρες και την επομένη υποβάλλονται στο τεστ COVID-19. Η επιστροφή στο κατάστημα θα γίνεται μετά την αποστολή στον Ιατρό εργασίας, στο τμήμα Οργανωσιακής Υγείας του HR και στον προϊστάμενο του αρνητικού αποτελέσματος, και πάντα χρησιμοποιώντας μάσκα.