Ηράκλειο: Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίες από έκρηξη σε επιβατικό πλοίο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηράκλειο: Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίες από έκρηξη σε επιβατικό πλοίο

Έκρηξη σημειώθηκε στις 09:45 το πρωί στο επιβατικό πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Στο πλοίο δεν υπήρχε κανένας επιβάτης ενώ από την έκρηξη τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι του πληρώματος: Ο αναπληρωτής Α/Β Μηχανικός, ο Β Μηχανικός, ο Γ Μηχανικός και ο Δ Μηχανικός.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο ένας από τους τραυματίες της έκρηξης, η οποία έγινε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας και τι πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Kλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων (ΚΕΠ) καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων πηγαίνουν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Horizon» που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος, που συνέβη το πρωί και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ναυτικών. Επίσης για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, το πρωί σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου του «Blue Horizon» το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου. Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.Την ώρα του ατυχήματος στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες. Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε για το συμβάν και έδωσε εντολή  να πάνε στο σημείο τα αρμόδια κλιμάκια με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group μέσω σχετικής ανακοίνωσης αναφέρει ότι  περίπου στις  9:30 το πρωί στο πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι ο ένας μηχανικός, 30 χρονών, έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

https://left.gr/, efsyn