Πανθεσσαλική κινητοποίηση μουσικών στη Λάρισα Τετάρτη 26 Αυγούστου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανθεσσαλική κινητοποίηση μουσικών στη Λάρισα Τετάρτη 26 Αυγούστου

Πανθεσσαλική κινητοποίηση πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου τα πανθεσσαλικά σωματεία μουσικών και τα τοπικά παραρτήματα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Λαμπρούλη, στη Λάρισα.

Οι διοργανωτές απευθύνουν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής σε μουσικούς που εργάζονται σε κέντρα διασκέδασης, σε πανηγύρια, συναυλίες, ορχήστρες κοινωνικών συνεστιάσεων, όσους εργάζονται ως εκπαιδευτικοί, ως τραγουδιστές, όσους συμμετέχουν σε παραστάσεις αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης:
1. Να διασφαλιστεί η επιβίωση όλων των συναδέλφων τους. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ. Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα τον Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ.
2. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
3. Αποζημίωση όλων των εργαζόμενων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.