Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ETITA για τη στάση εργασίας στον Τ/Σ ALPHA

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ETITA για τη στάση εργασίας στον Τ/Σ ALPHA

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2020                                                                               

  Αρ. Πρωτ:  3009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ ALPHA

Η σημερινή πετυχημένη μας κινητοποίηση δείχνει τη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι όταν όλοι μαζί επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της πάλης για τη διατήρηση των ήδη πετσοκομμένων δικαιωμάτων μας. Δείχνει επίσης το μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας απέναντι στη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Η διοίκηση του ALPHA πήρε σήμερα την πρώτη απάντηση από τους τεχνικούς του σταθμού στην καθιερωμένη πλέον τακτική της στο να απολύει και κάποιον εργαζόμενο ανά μέρα. Πήρε μια απάντηση για τις 45 πλέον απολύσεις του καναλιού. Μια απάντηση για το συνεχιζόμενο καθεστώς τρομοκρατίας που ζούνε οι συνάδελφοι οι οποίοι δε ξέρουν αν θα προλάβουν να τελειώσουν τις βάρδιές τους. Και η απάντηση αυτή θα εξακολουθεί να δίνεται όσο εργοδοσία και κυβέρνηση συνεχίζουν να αποψιλώνουν τους τεχνικούς των Τ/Σ είτε μεταφέροντας  τους σε εταιρείες παραγωγής είτε απολύοντάς τους.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σήμερα κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Έναν αδυσώπητο πόλεμο που η εργοδοσία ξεκίνησε για πολλοστή φορά εν μέσω θέρους και αδειών. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν στην ίδια τακτική και στους ίδιους ρυθμούς.

Ετοιμαζόμαστε και παλεύουμε με κάθε μέσο για τα δίκαια αιτήματά μας για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας να τερματιστούν άμεσα οι απολύσεις. Να μη γίνει καμία μείωση μισθών.

Η επίθεση των εργοδοτών των Τ/Σ και της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας είναι κοινή. Κοινή και αποφασιστική πρέπει να είναι και η απάντησή μας με αγώνα, με κάθε μέσο που διαθέτουμε για να κερδίσουμε τις δουλειές μας, την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ