ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ: ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΣΦΥΞΙΑ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΛΩΤΣΑΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΩΤΟΥ: ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΣΦΥΞΙΑ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΛΩΤΣΑΜΕ

Μην κουράζεστε. Δεν θα δείτε εισαγγελέα για τους νεκρούς της Εύβοιας. Κι αν δείτε θα είναι για να απαλλάξει με διαδικασίες αστραπή το πολιτικό προσωπικό.

Γιατί ο προηγούμενος περιφερειάρχης είναι ο ανιψιός του πρωθυπουργού και νυν δήμαρχος Αθηναίων και ο νυν περιφερειάρχης είναι στενός του συνεργάτης και συνεργάτης της Οικογένειας.

Γιατί μετά την παραπομπή Τουλουπάκη κανένας εχέφρων εισαγγελέας δεν θα τα βάλει με τη Μαφία.

Γιατί δεν θα ακούσετε κανέναν έξαλλο δημοσιογράφο να ζητάει δικαίωση για τους νεκρούς στην Εύβοια όπως για τους νεκρούς στη Μάνδρα. Μην εκπλήσσεστε.

Φυσικά ο Χαρδαλιάς νιώθει πανίσχυρος και προστατευμένος να πει όποια χοντράδα θέλει.

Τόσους μήνες του φτιάχνουν την αδρά πληρωμένη από το κρατικό ταμείο αγιογραφία. Λίγο θέλει κανείς να το πιστέψει; Δεν στείλαμε 112 γιατί έτσι αποφασίσαμε, δεν θα σας δώσουμε λογαριασμό. Άλλωστε όταν πούμε δημόσια “επιλέξαμε να μην στείλουμε”, έχουμε φροντίσει να μη βρεθεί ούτε ένας δημοσιογράφος να απαντήσει “μα τι είναι αυτά που λέτε, τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία, μερικές απλές οδηγίες, κάτι”.

Δεν θα θυμώσετε γιατί κανένας από την στρατιά των δημοσιογράφων που πληρώνουμε με τα λεφτά σας δεν θα σας πει να θυμώσετε. Και τι σημασία έχουν εφτά νεκροί; Θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι. Μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν σώσαμε πολλαπλάσιους με τις ενέργειές μας; Τι θα πει ποιες ενέργειες; Μην γίνεστε τεχνικοί, ο κόσμος δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει αυτά στην τηλεόραση.

Άλλωστε κι ο πρωθυπουργός όταν του είχαν ζητήσει να σχολιάσει το ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν θα ανοίξει λόγω της πανδημίας, είχε απαντήσει “ναι, αλλά 2 στις 3 θα ανοίξουν”.

Δεν είναι κυνικές αυτές οι δηλώσεις. Κυνικός είναι ο τρόπος που κυβερνάμε. Η ΝΔ έχει κάνει μια στρατηγική επικοινωνιακή επιλογή να απευθυνθεί αποκλειστικά στο παθητικό κοινό. Αυτό που δεν κάνει μόνο του συνδέσεις και έχει μόνο αποσπασπατικές πληροφορίες.

Για τους υπόλοιπους ακολουθεί την τεχνική του gaslighting. Δηλαδή χρησιμοποιεί διαστρέβλωση ή άρνηση όσων έλεγε παλιά, αντιφάσεις και ψέματα για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να την κάνει να αμφιβάλλει ακόμα και για τις μνήμες της. Αλλά κάποιοι θυμόμαστε. Και θα θυμίζουμε και στους υπόλοιπους. Γιατί όσο μας προκαλείτε ασφυξία, τόσο θα κλωτσάμε.

*Η Μαργαρίτα Συγγενιώτου είναι μεσόφωνος, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΘΑ