Πρόεδρος ΕΚΑ: Μαζικές απολύσεις σε ΜΜΕ παρά τη γερή χρηματοδότηση με τις πλάτες της ΝΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόεδρος ΕΚΑ: Μαζικές απολύσεις σε ΜΜΕ παρά τη γερή χρηματοδότηση με τις πλάτες της ΝΔ
  • Για τις μαζικές απολύσεις εργαζόμενων και σε μεγάλες εταιρίες-ομίλους ΜΜΕ που πρόσφατα πήραν – με δικαιολογία την καμπάνια κατά του κορονοϊού – χιλιάδες ευρώ από την κυβέρνηση, μίλησε Στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς.

O κ. Μυλωνάς μίλησε στην Τζούλυ Τσίγκα για τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA (38 τεχνικοί) και στον OPEN και εξήγησε ότι πρόκειται για χτύπημα στη συλλογική σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σε ισχύ και έχουν οι τεχνικοί εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στόχος, όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάς, είναι όλα να δοθούν σε εργολάβους, ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαιώματα αφού θα αναγκάζονται να εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιριών και θα κάνουν την ίδια δουλειά με άλλους μισθούς και άλλα ωράρια.

Αυτό το μοντέλο θα περάσει σε όλους τους εργαζόμενους στα κανάλια και ξεκίνησε από τους τεχνικούς επειδή έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας εξήγησε ο κ. Μυλωνάς. Σημείωσε μάλιστα πως όλα αυτά γίνονται και εξαιτίας της ασυλίας που τους προσφέρει η κυβέρνηση.

Η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 21%, ανεβαίνει διαρκώς και ακόμα είναι καλοκαίρι, εξήγησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος τόνισε ότι στην αύξηση των απολύσεων βοήθησε και το πολυνομοσχέδιο του Νοεμβρίου και ο κορονοϊός με τις συνέπειες που είχε στην οικονομία.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας, δεν μπορείς να συγκρατήσεις κανέναν εργοδότη, και όταν παίρνουν και τέτοια μηνύματα από μεγάλες επιχειρήσεις δεν υπάρχει σταματημός, δήλωσε ο κ. Μυλωνάς και τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε στους εργοδότες πάρα πολλά όπλα.

https://www.stokokkino.gr/