EAKT: Να δοθεί το επίδομα κατασκήνωσης σε όλους τους τραπεζοϋπάλληλους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EAKT: Να δοθεί το επίδομα κατασκήνωσης σε όλους τους τραπεζοϋπάλληλους

Οι συμβάσεις υπογράφονται για να τηρούνται

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Άνοιξε από σήμερα 22/06, η διαδικασία αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών των τραπεζοϋπαλλήλων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε ο ΕΦΚΑ, για την έγκριση των αιτήσεων θα υπάρξει μοριοδότηση και συνυπολογισμός του οικογενειακού εισοδήματος των αιτούντων.

Επειδή στο πρόγραμμα μεταξύ των συναδέλφων θα υπάρξουν και συνάδελφοι των οποίων το οικογενειακό εισόδημα θα υπερβαίνει τα όρια του ΕΦΚΑ (αλήθεια, άραγε, γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα σχετικά εισοδηματικά κριτήρια από τον ΕΦΚΑ;) θα έχουμε ακυρώσεις των σχετικών αιτήσεων. Και γεννάται το ερώτημα: αρχίζει η δημιουργία τραπεζοϋπαλλήλων πολλών ταχυτήτων (όχι ότι δεν υπάρχουν και τώρα);

Να γίνει λοιπόν ξεκάθαρο στις διοικήσεις των τραπεζών ότι θα πρέπει να καταβάλλουν το κατασκηνωτικό επίδομα των 724 ευρώ όπως αυτό προβλέπεται από τις κλαδικές μας συμβάσεις, σε όσους από τους συναδέλφους ακυρωθούν οι αιτήσεις που θα καταθέσουν στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

Βεβαίως ανάλογη διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και για τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας μετά την ανακοίνωση του ΤΥΠΕΤ για το μη άνοιγμα των κατασκηνώσεών του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και στο τέλος οι συνάδελφοι είναι οι χαμένοι θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες από την ΟΤΟΕ ώστε να καταστεί σαφές προς τις διοικήσεις των τραπεζών ότι οι συμβάσεις υπογράφονται για να τηρούνται και σε ό,τι αφορά και το κατασκηνωτικό επίδομα.

Αθήνα, 22/06/2020

Η Γραμματεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Τραπεζοϋπαλλήλων