Απολύθηκε εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ που ήταν σε άδεια λοχείας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολύθηκε εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ που ήταν σε άδεια λοχείας!

Εργαζόμενη επί έξι (6) συνεχόμενα χρόνια, μέσω εργολάβου στη Δ.Δ.Υ. της ΕΥΔΑΠ πήρε, όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία, άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας. Την ημέρα που επρόκειτο να επιστρέψει στην εργασία της, την ενημέρωσαν ότι «έχει αντικατασταθεί και δεν μπορεί να επιστρέψει».

Από τα προηγούμενα προκύπτει ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης και της λοχείας αξιοποιήθηκε από τη Δ.Δ.Υ. (αφού δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση ή συνεννόηση) για να απολυθεί και αντικατασταθεί η συνάδελφος.

Όπως γνωρίζουμε και από άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις, η ΕΥΔΑΠ ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε χρησιμοποιήσει τη λήξη της σύμβασης εγκυμονούσας ή λεχώνας με τον εργολάβο, για να την απολύσει. Πάντα η εργαζόμενη επανερχόταν στην εργασία της με νέα σύμβαση.

Για πρώτη φορά σήμερα εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ, βρίσκεται «στο δρόμο» επειδή γέννησε. Κατά παράβαση κάθε πρόνοιας της εργατικής νομοθεσίας και κάθε ανθρώπινης αλλά και εταιρικής ηθικής.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Ύδρευσης την άμεση επιστροφή της συγκεκριμένης εργαζόμενης στην εργασία της, στο καθεστώς και τις συνθήκες που είχε πριν την άδεια εγκυμοσύνης και με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν εκ της εργασίας της και της κατάστασής της.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ