Τάκης Παντέλης: Τον αγώνα για ισχυρό ΕΣΥ θα τον υπερασπιστεί η κοινωνία – Ηχητικό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τάκης Παντέλης: Τον αγώνα για ισχυρό ΕΣΥ θα τον υπερασπιστεί η κοινωνία – Ηχητικό

«Ήταν επιλογή μου να γίνω νοσηλευτής και μάλιστα νοσηλευτής ψυχικής υγείας. Δε μετανιώνω. Αν δεν αγαπάς αυτή την δουλειά δεν μένεις. Δε μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθουμε όταν βλέπουμε τους ασθενείς μας να γίνονται καλά. Όμως θα συνεχίσω να διεκδικώ. Όσο καλυτερεύουν οι συνθήκες σε στελέχωση και μισθούς τόσο καλύτερες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας». Ο Τάκης Παντέλης, νοσηλευτής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για τους «ήρωες της στιγμής» που μετά τους ξεχνούν όλοι.

«Είμαστε εκεί για τον ασθενή ανεξάρτητα από το πόσους πρέπει να βοηθήσουμε. Αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Τα αιτήματά μας αγγίζουν την καρδιά του ΕΣΥ, την λειτουργία του. Ζητάμε προσλήψεις, βαρέα και ανθυγιεινά για όλο το προσωπικό. Δεν μας αρκούν τα δημοσιεύματα, περιμένουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Εν μέσω πανδημίας δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη.

Καλύπτουμε διαρκώς κενά, αλλά αυτό έχει ένα όριο. Ο μέσος όρος είναι ηλικιακά άνω των 49 ετών, μιλάμε δηλαδή για ένα γερασμένο προσωπικό. Δουλεύουμε πάντα στην κόκκινη γραμμή. Το 2010 υπηρετούσαν 111.000 νοσηλευτές και τον Μάρτιο του 2020 είμαστε 77.532. Εξαίρεση αποτέλεσε η περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξε προσπάθεια ανάταξης. Αν δεν μπει ένα πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων το πρόβλημα θα διογκώνεται.

Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει στην κατεύθυνση του ενιαίου κλάδου των νοσηλευτών, γιατί διαπιστώνουμε ότι – όπως είχε κάνει ο Βορίδης το 2014 – για δεύτερη φορά κυβέρνηση ΝΔ επιχειρεί να αποκλειστούν οι νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε διέξοδο στην Τριτοβάθμια.