ΣΥΔΑΠΤΤ: Καθολικά μέτρα χωρίς αποκλεισμούς για ΟΛΟΥΣ –ΕΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Καθολικά μέτρα χωρίς αποκλεισμούς για ΟΛΟΥΣ –ΕΣ

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

27/4/2020

Καθολικά μέτρα χωρίς αποκλεισμούς για ΟΛΟΥΣ –ΕΣ

Άδεια ειδικού σκοπού για ΟΛΟΥΣ τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

Συνάδελφοι –ισσες,

Ήδη από τις 6/4/2020 το σωματείο μας έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση ζητώντας το αυτονόητο: Να συμπεριληφθούν στην άδεια ειδικού σκοπού και οι γονείς που είναι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα και έχουν παιδιά τα οποία δεν ήταν εγγεγραμμένα σε παιδικό σταθμό.

Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς δεν είχαν εγγράψει τα παιδιά σε παιδικό σταθμό είτε για οικονομικούς λόγους ή/και γιατί είχαν την ευχέρεια να αναθέσουν το έργο της φύλαξης τους στους δικούς τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Σύμφωνα όμως με τα πολύ πειστικά τηλεοπτικά μηνύματα της κυβέρνησης, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πρέπει – και σωστά – να μένουν μακριά από τα παιδιά.

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση μητέρων οι οποίες εξαντλούν τώρα την ειδική άδεια μητρότητας του ΟΑΕΔ και είναι αναγκασμένες να επιστρέψουν στην εργασία τους, δεν έχουν προλάβει ούτε θα μπορούσαν τώρα να κάνουν εγγραφή του παιδιού σε βρεφονηπιακό σταθμό αφού αυτοί είναι κλειστοί.

Οι έκτακτες συνθήκες δεν δικαιολογούν την αποσπασματικότητα και την επιλεξιμότητα με την οποία είναι γραμμένη η σχετική ΠΝΠ και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μεν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) όχι όμως τους υπόλοιπους. Το αντίθετο θα ήταν το λογικό, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης να νομοθετηθεί ένα καθολικό μέτρο που να περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους γονείς και εάν υπήρχε ανάγκη αργότερα να προβλεφθούν τυχόν εξαιρέσεις (εμείς πάντως δεν βλέπουμε να χρειάζονται).

Επιστολές προς το Υπουργείο Εργασίας για το ίδιο θέμα έχουν επίσης σταλεί και κατόπιν δικού μας αιτήματος και από το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) για τις οποίες, εξ όσων γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Το σωματείο μας ζήτησε ήδη από βουλευτές όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου της αντιπολίτευσης να καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ήδη έχει κατατεθεί σχετική αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.