ΠΟΘΑ: Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής
  • Τίποτα δεν λύθηκε σε σχέση με τις ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής, αναφέρει χαρακτηριστικά σε Ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Αθήνα, 27-04-2020

Η Π.Ο.Θ.Α. και το ΣΕΟΜΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών)  από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το πρόβλημα με τις συμβάσεις ωρομίσθιας απασχόλησης, του τμήματος υποδοχής κοινού. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πιέζοντας για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (ταξιθέτες/τριες) να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Είναι απαράδεκτο εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας και της Γενικής Γραμματέως Άννας Στρατινάκη, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού,  εδώ και μια εβδομάδα να μην έχουν καταλήξει σε μια λύση που να καλύπτει το σύνολο του τμήματος ταξιθεσίας.

Μετά από αλλεπάλληλα διαβήματα, υπομνήματα, επιστολές μας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:  Παραμένουν κενό γράμμα οι διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργείου Εργασίας, όσο και του Υπουργείου Πολιτισμού και το πρόβλημα παραμένει, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΕ!

Ζητάμε να σταματήσει ο εμπαιγμός, η αδιαφορία και να επιλυθεί επιτέλους ένα τόσο απλό ζήτημα όπως έχει διατυπωθεί στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας με ημερομηνία 21/4/2020. Ζητάμε καθαρή, ισότιμη και δίκαια λύση στο πρόβλημα.