ΤΟ ΕΚΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΕΚΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων εργαζομένων στον κλάδο των ταχυδρομικών – ταχυμεταφορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19 βρίσκονται κι αυτοί στην πρώτη γραμμή. Κι αυτό γιατί καλούνται να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες των πολιτών και να υποστηρίξουν τη συνέχιση λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομίας μας που λειτουργούν πλέον μόνο μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Με τον κύκλο εργασιών να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο σχετικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας όσο και με τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Το ΕΚΑ στηρίζει πλήρως και αναδεικνύει τα αιτήματά τους για εξαίρεση του αριθμού ΚΑΔ των εταιρειών courier από τους πίνακες ΚΑΔ των πληγέντων κλάδων, για παράταση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των επιχειρήσεων του κλάδου που έληξαν από την 31η Μαρτίου, για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, για προσλήψεις προσωπικού και για να μην υπάρξει καμία αναστολή σύμβασης εργαζόμενου στον κλάδο ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης.

Το Δ.Σ. του ΕΚΑ