Όταν η Επιστήμη κάνει «εκπτώσεις» για να στηρίξει τις πολιτικές ανεπάρκειες της Κυβέρνησης και τις σοβαρές ελλείψεις σε Προσωπικό και Μέτρων Ατομικής Προστασίας… ΑΡΜΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν η Επιστήμη κάνει «εκπτώσεις» για να στηρίξει τις πολιτικές ανεπάρκειες της Κυβέρνησης και τις σοβαρές ελλείψεις σε Προσωπικό και Μέτρων Ατομικής Προστασίας… ΑΡΜΑ

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» στη μάχη με τον «Αόρατο εχθρό» έχουν αναδείξει τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ΜΑΠ καθώς και τα προβλήματα στη στελέχωση των Κλινικών, των ΤΕΠ, των ΜΕΘ και των Εργαστηρίων. Το αίτημα από τη πρώτη στιγμή ήταν «Δώστε μας στρατιώτες και όπλα και να είστε σίγουροι ότι εμείς θα νικήσουμε στη δύσκολη αυτή μάχη».

Από τις πρώτες μέρες της μάχης, σοβαρά ερωτηματικά είχαν προκαλέσει οι οδηγίες και οι αποφάσεις του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Από τη μία πολλές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την « μη καθολική αναγκαιότητα» των ΜΑΠ, με κορυφαία τη δήλωση ότι «εάν δεν έχετε ΜΑΠ, απλά πλύνε τα καλά τα χέρια σας και αντιμετωπίστε το περιστατικό με Κορωνοιό!!» Και από την άλλη η «παρατεταμένη σιωπή» της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, απέναντι στα προβλήματα διαχείρισης, ελλείψεων, υποστελέχωσης  που αναδείκνυαν οι Υγειονομικοί σε όλη την Ελλάδα. Ενώ πλήθος αρνητικών  αντιδράσεων είχε προκαλέσει η δήλωση ότι «Οι Υγειονομικοί που νοσούν, θα μπαίνουν Καραντίνα 7 Ημέρες και όχι 14,λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σε Προσωπικό!!».

Η πρακτική αυτή ΕΟΔΥ και Επιτροπής, με «εκπτώσεις» στις αναγκαίες  παρεμβάσεις για να καλύψει Κυβερνητικές ανεπάρκειες συντονισμού και τις ελλείψεις σε ΜΑΠ και Προσωπικό, προκαλεί Θυμό και έντονες αντιδράσεις στους Υγειονομικούς που Νοσηλεύουν Περιστατικά Κορωνοϊού. Η τελευταία δε «ομόφωνη» (τρομάρα τους..) απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση των Μασκών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης.

Ενώ μέχρι τώρα, οι οδηγίες προέβλεπαν ότι « τα ενισχυμένα μέτρα Ατομικής προστασίας ( μάσκα FFP-2,γυαλιά, κάλυμμα κεφαλής, προστατευτική αδιάβροχη ποδιά, διπλά γάντια, ποδονάρια) συστήνονται ΜΟΝΟ για τους Επαγγελματίες Υγείας- Τραπεζοκόμους-Καθαριστές που διαχειρίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ή δείγματα COVID-19.» τώρα η Επιτροπή με Δελτίο Τύπου στις 9/4, δηλώνει τα εξής εκπληκτικά!!: «Α. Όταν παρέχουν άμεση φροντίδα στον ασθενή με COVID-19 και δεν υπάρχουν διαδικασίες δημιουργίας αερολύματος, επαρκή και ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας είναι τα ακόλουθα :•Απλή χειρουργική μάσκα (κατηγορίας IR ή IIR) •Προστατευτική Μπλούζα• Γάντια• Προστασία ματιών (γυαλιά / ασπίδα προσώπου).

Είναι προφανές η προκλητική αυτή απόφαση της Επιτροπής, που αλλάζει τα όσα ίσχυαν (γιατί άραγε;), προς το χειρότερο, μέχρι σήμερα, δεν βασίζεται ούτε σε επιστημονικά συμπεράσματα ενώ είναι σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις πραγματικές ανάγκες Νοσηλείας περιστατικών COVID-19, που βιώνουν οι Υγειονομικοί στις Κλινικές.

Έρχεται για να καλύψει, παρά τις Δωρεές και τις φωτογραφίες, τις σοβαρές Κυβερνητικές ευθύνες για τις  ελλείψεις σε ενισχυμένα ΜΑΠ. Η αλλαγή του τρόπου Νοσηλείας περιστατικών  COVID-19,όπως προτείνει η Επιτροπή, είναι ΜΟΝΟ για να προσφέρει «κάλυψη» στη Κυβέρνηση (μια και υπάρχει μια σχετική επάρκεια σε Απλές χειρουργικές μάσκες..) και αφήνει ΣΟΒΑΡΑ ΑΚΑΛΥΠΤΟ και ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ το Υγειονομικό Προσωπικό. Και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους να κινδυνεύσουν ούτε ένα λεπτό!!, για να μην χαλάσει η εικόνα της «επιτυχημένης Κυβέρνησης»  που φιλοτεχνούν με μαεστρία ΌΛΑ τα ΜΜΕ. Τώρα δε και με τα 45.000.000€ στις τσέπες τους η «σιωπή είναι ευρώ» και το λιβανιστήρι πάει σύννεφο ( πλησιάζουν και οι Άγιες Μέρες…)

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ -ΧΘΕΣ να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση της Επιτροπής, που υπονομεύει την Ασφάλεια και την προστασία ΟΛΩΝ των Επαγγελματιών Υγείας που Νοσηλεύουν COVID-19. Να συνεχίσουν τα Νοσοκομεία να χορηγούν ενισχυμένα ΜΑΠ σε ΟΛΟΥΣ όσους Νοσηλεύουν, φροντίζουν  ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς τους συναδέλφους στα Εργαστήρια με τα δείγματα. Δεν θα δεχθούμε να κινδυνεύσει ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ και να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ, που αντί για όπλα στη μάχη, μας δίνει νεροπίστολα…

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ -ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!!

Υ.Γ 1 : Καλούμε όλους αυτούς που πήραν την «ομόφωνη» απόφαση, να έρθουν στις Κλινικές, στα ΤΕΠ, στις ΜΕΘ  και στα Εργαστήρια των Νοσοκομείων και να δώσουν το καλό παράδειγμα, να κάνουν Νοσηλεία ή να αντιμετωπίσουν ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα με τις οδηγίες και τα ΜΑΠ που προτείνουν. Τους περιμένουμε….

Υ.Γ 2:  Σε Νοσοκομείο Αναφοράς για Νοσηλεία COVID-19,με Κλινική και ΜΕΘ, το απόθεμα σε Μάσκες FFP-3 είναι 5(πέντε!!) και η παραγγελία για νέες μάσκες μπορεί να υλοποιηθεί σε 2 εβδομάδες(!!). ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…