Πετρόπουλος – αυτή την στιγμή χρειάζονται 15.000 προσλήψεις στην Υγεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πετρόπουλος – αυτή την στιγμή χρειάζονται 15.000 προσλήψεις στην Υγεία

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του κόκκινο ο Γιώργος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν τους Δημ. Υπαλλήλους   και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την μη μετάδοση του COVID-19 .

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι άνθρωποι του οποίου «ετοιμάζονται για μία πολύ μεγάλη μάχη, όντας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απαξιωμένοι, χωρίς προσλήψεις, με τα νοσοκομεία να έχουν τεράστια προβλήματα … αυτή την στιγμή χρειάζονται 15.000 νοσηλευτές και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 2.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών … δεν είναι αρκετοί σε αυτή την συγκυρία».

Ο κ. Πετρόπουλος από την πλευρά του μιλώντας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σημείωσε ότι πέραν των μέτρων για τους γονείς δημόσιους υπαλλήλους (δυνατότητα άδειας για όσο είναι κλειστά τα σχολεία) «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο μέτρο», την ώρα που -ενδεικτικά- λόγω των προγραμματισμένων προθεσμιών για συγκεκριμένες διαδικασίες με αυτοπρόσωπη παρουσία στις εφορίες αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο. Τέτοιες προθεσμίες θα πρέπει να μετατεθούν, όπως σημείωσε. «Δεν μπορεί να κλείνουμε τα σχολεία και να αφήνουμε υπηρεσίες … να γίνουν χώροι διασποράς της νόσου».

Επίσης, «θέλει συζήτηση το πώς η μεταφορά του τρόπου και χώρου εργασίας δεν θα γίνει εις βάρος των εργαζόμενων», προσέθεσε.