Η ΕΑΚ ΕΚΑ στηρίζει τη παγκόσμια κινητοποίηση της 8ης του Μάρτη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΕΑΚ ΕΚΑ στηρίζει τη παγκόσμια κινητοποίηση της 8ης του Μάρτη
  • Η ΕΑΚ ΕΚΑ στηρίζει τη παγκόσμια κινητοποίηση  της 8ης του Μάρτη- ημέρα της γυναίκας- για  κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί ένα σύνθημα ή μια ευχή. Είναι η καθημερινή προσπάθεια να επιτευχθεί στους χώρους εργασίας. Είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που τόσο συχνά καταλήγει σε δολοφονίες. Είναι το σταμάτημα του trafficking. Είναι η ανάδειξη των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τέλος είναι το δικαίωμα της εκπαίδευσης, της αυτοδιάθεσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων που σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες τα στερούνται.

Στηρίζουμετις διεκδικήσεις των γυναικών, να συμμετέχουν σε ένα κράτος πρόνοιας που θα καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/ εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας, κ.λπ.

Πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ισότιμες προοπτικές εξέλιξης και μεγαλύτερη προστασία της μητρότητας. Για αυτό καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου με συμμετοχή στη διαδήλωση στις 12μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος