Δ. Τεμπονέρας: Το ασφαλιστικό είναι βίαιη αναδιανομή υπέρ των υψηλότερων εισοδημάτων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δ. Τεμπονέρας: Το ασφαλιστικό είναι βίαιη αναδιανομή υπέρ των υψηλότερων εισοδημάτων

Για τη βίαιη αναδιανομή από τα μικρά και τα μεσαία υπέρ των υψηλότερων εισοδημάτων και το πως αυτό εκφράζεται μέσα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ μίλησε Στο Κόκκινο ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος εξήγησε ότι από την 13η σύνταξη που καταργείται χάνουν μέχρι 500 ευρώ περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ο κ. Τεμπονέρας στον Στάθη Σχινά μίλησε για το ποιοι επιβαρύνονται και πόσο με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και για το θέμα αυτό έχουν σαφή ένδειξη, όπως τόνισε, καθώς πλέον αυξάνονται κατά 20% και αυτό αφορά την κατώτατη εισφορά. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, όπως εξήγησε, ελαφρύνονται κατά ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1.200 – 1.300 ευρώ.

Οι διατάξεις αυτού του ασφαλιστικού θα οδηγήσουν και στη μείωση εσόδων για το κράτος, εξήγησε ο εργατολόγος. Ουσιαστικά οι μικροί και οι χαμηλοεισοδηματίες θα κληθούν να πληρώσουν για να κλείσει η τρύπα. Είναι ένα άκρος ταξικό ασφαλιστικό εξήγησε ο κ. Τεμπονέρας.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και αυτό είναι ενδεικτικό.