Θ.Αμπλάς: Η κυβέρνηση καταργεί διατάξεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο επιβάτης (Video)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θ.Αμπλάς: Η κυβέρνηση καταργεί διατάξεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο επιβάτης (Video)
  • «Η επίθεση της κυβέρνησης γίνεται σε όλους του κλάδους. Μιλάμε για τη δημόσια συγκοινωνία και τις διατάξεις που καταργούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο επιβάτης», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

«Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ακούρδιστο όργανο παρουσιάζοντας δυσλειτουργίες» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, Θέμης Αμπλάς προσθέτοντας ότι «κυρίως εκείνο το οποίο έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία είναι η επίθεση κατά των εργαζομένων, του κόσμου της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra Chanel πρόσθεσε «η επίθεση της κυβέρνησης γίνεται σε όλους του κλάδους. Μιλάμε για τη δημόσια συγκοινωνία και τις διατάξεις που καταργούνται με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο επιβάτης», σημείωσε ο Θ.Αμπλάς κατακρίνοντας την κυβέρνηση για την κατάργηση του γενικού κανονισμού προσωπικού ΚΤΕΛ, το οποίο είναι ένα σημαντικό εργαλείο διασφάλισης «υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, αλλά και προστασίας της οδικής ασφάλειας».

«Τα ΚΤΕΛ, τα οποία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, λυμαίνονται το δημόσιο έργο κατά αποκλειστικότητα, λειτουργώντας ως “κράτος εν κράτει”», σημείωσε ο ρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Θ.Αμπλάς πρόσθεσε ότι ο γενικός κανονισμός προσωπικού στα ΚΤΕΛ φροντίζει για τις ασφάλειες στις συγκοινωνίες, οι υπηρεσίες να εί ναι υψηλού επιπέδου και οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσλαμβάνονται να έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Συντάκτης: avgi.gr