Δάσκαλοι, γιατροί, δικηγόροι και σιδηροδρομικοί ενάντια στο συνταξιοδοτικό Μακρόν

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δάσκαλοι, γιατροί, δικηγόροι και σιδηροδρομικοί ενάντια στο συνταξιοδοτικό Μακρόν

Δάσκαλοι, γιατροί, δικηγόροι, σιδηροδρομικοί μεταξύ του πλήθους των πολιτών σήμερα στα πανεθνικά συλλαλητήρια ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε, σχεδόν όλες οι γραμμές του μετρό τέθηκαν εκτός λειτουργίας ενώ επηρεάστηκαν τα δρομολόγια των τρένων σε όλη τη χώρα. Τα συνδικάτα κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να αποκλείσουν την οδική πρόσβαση σε μεγάλα λιμάνια, όπως αυτό στη Μασσαλία.

Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες γαλλικές πόλεις της Γαλλίας, ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπαίνουν στην έκτη εβδομάδα και στον «χορό» έχουν μπήκαν προχθές και οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια.

Τα σημερινά συλλαλητήρια έγιναν μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης μεταξύ των συνδικάτων και της κυβέρνησης, η οποία εμμένει στην κατάθεση της σχετικής πρότασης, χωρίς αλλαγή, στο υπουργικό συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου και στο κοινοβούλιο στις 17 Φεβρουαρίου.

Τα συνδικάτα φοβούνται ότι οι πολίτες θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο για χαμηλότερες συντάξεις και η κοινή γνώμη φαίνεται να είναι στο πλευρό τους, όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις κατά της οποίες τουλάχιστον οι πολίτες υποστηρίζουν τις απεργίες.

ΠΗΓΗ: efsyn