«Δωράκι» 38 εκατ. ευρώ στους εργολάβους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Δωράκι» 38 εκατ. ευρώ στους εργολάβους

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν περίμενε καν να στεγνώσει το μελάνι
στο “Αναπτυξιακό νομοσχέδιο” του πρωθυπουργού (με καριέρα Υπουργού Απολύσεων), Κυρ. Μητσοτάκη, για να μεθοδεύσει το ξεπούλημα υπηρεσιών του Δήμου.
Δεν αρκούσε που αποδυνάμωσε τη Δ/νση Ηλεκτρολογικού παραδίδοντας τον εορταστικό ηλεκτροφωτισμό της πόλης σε κιτς προτάσεις εταιριών οι οποίες απόκτησαν και άποψη για την πόλη μας.
Ούτε, πως συμφώνησε να υψώσει φρεσκοκομμένο έλατο στην Πλατεία Συντάγματος, σε μια εποχή που η παγκόσμια κοινότητα είναι βαθιά προβληματισμένη για την περιβαλλοντική κρίση!
Αλλά, αντίθετα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών για προσλήψεις υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ήταν ανανέωση των συμβάσεων συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο, βιάζεται να περάσει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα παραχωρεί ζωτικές λειτουργίες της Δ/νης Πρασίνου σε ιδιώτες εργολάβους!
Θέμα 16 στο ΔΣ της 16/12/2019 στο οποίο προβλέπεται ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα 2020-2023 ύψους 38.332.078,51 ευρώ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εργασίες αποχλόασης,απόφραξης και καθαρισμού ρείθρων στον Εθνικό κήπο, καθαρισμοί ξερής φυτικής ύλης για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, υπηρεσίες κλάδευσης δένδρων όπως και υπηρεσίες συντήρησης και ανάπλασης πλατειών, πεζοδρόμων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.
Ο ίδιος απευθυνόμενος σε “Ανήλικους στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου”, όπως είχε χαριτολογήσει περί “Ενηλικίωσης του Δήμου”, ενάντια σε όλες τις άλλες παρατάξεις που ζητούσαν ψήφισμα καταδίκης του νομοσχεδίου που αποσαθρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα της Τ.Α., επιβάλει ένα νέο καθεστώς που η ανάπτυξη για την χώρα μας θα ορίζεται από την εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν αποδεχόμαστε ένα σκοτεινό μέλλον για την εργασία μας.
Ένα μέλλον, που ενώ Διευθύνσεις ολόκληρες θα χαρίζονται σε εργολάβους και η κυβέρνηση με πρόθυμους δημάρχους και περιφερειάρχες θα μεθοδεύουν την απαξίωση της εργασίας μας, κανάλια και δημοσιογράφοι θα τους λιβανίζουν για τις, δήθεν,επιτυχίες τους και αρχισυνδικαλιστές και σωματεία, παραδομένα στην κυβέρνηση, θα σας αποκοιμίζουν με ανοησίες και κούφια λόγια!
Σήμερα, κιόλας, οφείλουμε να υπερασπίσουμε την εργασία και το μέλλον του δημόσιου χώρου που είναι περιουσία των εργαζομένων, όλων των πολιτών, και κληρονομιά των παιδιών μας.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται!
Θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας με τον αγώνα μας!