Ανακοίνωση ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Ανάκληση απόλυσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Ανάκληση απόλυσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες, -οι,

Στις 24/12, παραμονή Χριστουγέννων κάλεσαν συνάδελφο φύλακα μέσω εταιρείας για να του ανακοινώσουν την απόλυσή του. Η εταιρεία θεώρησε ότι έχει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει όποιον υπάλληλο θέλει χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Η απόλυση ανακλήθηκε ύστερα από παρέμβαση του σωματείου μας, αφού έγινε αντιληπτό στη Διοίκηση της Τράπεζας ότι η εργασία του φύλακα είναι εξόχως σημαντική για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της. Πέρα από τις κάμερες παρακολούθησης και τα όποια άλλα συστήματα ασφαλείας είναι η ανθρώπινη παρουσία (φύλακας) που πολλές φορές αποτρέπει τον κίνδυνο. Εξασφαλίζει την ασφάλεια και επιτρέπει στους υπόλοιπους εργαζόμενους και στα ανώτερα στελέχη να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη, αντιστρόφως ανάλογη του πενιχρού μισθού των 586 ευρώ (μικτές αποδοχές) τις οποίες λαμβάνουν.

 

Συνάδελφοι δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί –καταγγελίας σύμβασης ή οποιοδήποτε άλλο –  για κανένα λόγο  πριν επικοινωνήσουμε με το Σωματείο μας όπως έχουμε δικαίωμα. Με την άμεση παρέμβασή του μπορούμε να έχουμε αποτελέσμα και  να μην επιτρέψουμε σε αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις να καθορίζουν τις ζωές μας.

Το Δ.Σ.

 

Βασιλική Χριστοπούλου    6976 685 485
Γιώργος Καπετανάκης        6977 741 228