ΔΑΣ Εθνικής Τράπεζας : Διεκδικούμε υπογραφή Επιχειρησιακής που καλύπτει τις ανάγκες μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΑΣ Εθνικής Τράπεζας : Διεκδικούμε υπογραφή Επιχειρησιακής που καλύπτει τις ανάγκες μας

Οι ανάγκες μας ΔΕΝ είναι ευέλικτες

  • Διεκδικούμε υπογραφή Επιχειρησιακής που καλύπτει τις ανάγκες μας
  • Υπερασπιζόμαστε τον Κανονισμό Εργασίας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είχαμε ως ΔΑΣ έγκαιρα προειδοποιήσει για την ανάγκη εκπόνησης σχεδίου συνδικαλιστικής-αγωνιστικής διεκδίκησης για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, που θα αποκαθιστά αδικίες του παρελθόντος και θα στέκεται στο ύψος των αναγκών μας.

Είχαμε ως ΔΑΣ τοποθετηθεί υπεύθυνα ήδη από τη Γενική Συνέλευση ΣΥΕΤΕ (Απρίλης 2019) αλλά και στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΕΤΕ που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη Γ.Σ, σε σχέση με την διαφαινόμενη στάση και αντίληψη της Διοίκησης για τους θεσμούς κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Δεν τρέφαμε καμία αυταπάτη, τα δείγματα γραφής ήταν και είναι σαφή και ευδιάκριτα:

  • Συνέχιση του καθεστώτος εργασιακών σχέσεων πολλαπλών ταχυτήτων, με το ενταγμένο στον Κανονισμό Εργασίας προσωπικό να βαίνει συνεχώς μειούμενο.
  • Προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών σε όλο το εύρος της διοικητικής πυραμίδας, υποβάθμιση του ρόλου και της αξίας των συναδέλφων από τα σπλάχνα της Τράπεζας.
  • Δίκτυο καταστημάτων συρρικνωμένο, «τραυματισμένο» από τις συγχωνεύσεις και τη διαρροή προσωπικού με τις εθελούσιες. Μονάδες της Διοίκησης με άδεια γραφεία και κατακερματισμένες αρμοδιότητες.
  • Εξωτερίκευση εργασιών, εταιρείες συμβούλων, «θεοποίηση» του outsourcing.

Μέσα σε όλα αυτά, η εκφρασμένη βούληση της Διοίκησης για εκθεμελίωση του Κανονισμού Εργασίας και  για κατάργηση θεσμών προστασίας των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».

Για την Διοίκηση και τον κ. Μυλωνά η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία και ευδοκίμηση της Τράπεζας περνάει μέσα από τη συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων μας, μέσα από την επέκταση της «ευελιξίας», τους ατομικούς στόχους, την αύξηση των  πωλήσεων τραπεζικών προϊόντων ανεξάρτητα από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της πελατείας.

Για εμάς, η ευστάθεια, η ανάπτυξη και η επανάκτηση του ηγετικού ρόλου της Εθνικής Τράπεζας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα περνάει μέσα από την επένδυση στα διαχρονικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα: Το καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της και  την εταιρική κουλτούρα της ειδικά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Αν για τον κ. Μυλωνά, όλοι εμείς, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, οι ανάγκες μας και  τα δικαιώματα μας είναι «κόστος» και μάλιστα ελαστικό, έχουμε χρέος να αντισταθούμε! Έχουμε χρέος να ανακόψουμε όσους αντιλαμβάνονται εαυτόν ως «οδοστρωτήρες» ισοπέδωσης εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων! Έχουμε χρέος, με πρώτο βήμα την καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία, να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην αυριανή απεργία!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στον απεργιακό αποκλεισμό μεγάλων και στρατηγικών χώρων της Τράπεζας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τον Κανονισμό Εργασίας

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ για απόσυρση τους επίδοξους οδοστρωτήρες των εργασιακών μας δικαιωμάτων!

Υ.Γ: Με ειδική τροπολογία που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση και ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή αίρεται το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει για πάνω από 18 μήνες 16.500 απλήρωτοι συνταξιούχοι και 4.500 εν ενεργεία συνάδελφοι, που μολονότι κατέβαλαν κάθε μήνα τις αναλογούσες εισφορές δεν ήξεραν αν και τι θα εισπράξουν ως επικουρική παροχή. Μια τροπολογία που σε πρώτη φάση φαίνεται να δικαιώνει τους δικαιούχους, να δυσαρεστεί «κύκλους της Διοίκησης» και να «αιφνιδιάζει» την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ. Για όλα αυτά θα τοποθετηθούμε ως ΔΑΣ στην ώρα τους. Τώρα είναι η ώρα του ΑΓΩΝΑ!

 

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣ

facebook.com/dasyete

Στοιχεία επικοινωνίας με τη ΔΑΣ:

Σοφοκλέους 15, 10551, Αθήνα Τηλ: 2103349922 (19922), 2103349924 (19924)

email: dasyete@yahoo.com