Η ΟΙΥΕ δίνει στοιχεία νοθείας των σωματείων του ΠΑΜΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΟΙΥΕ δίνει στοιχεία νοθείας των σωματείων του ΠΑΜΕ

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

******

38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΥΕ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, ΝΟΘΕΙΕΣ, ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΥΕ

Από τον έλεγχο που έγινε στα δικαιολογητικά των σωματείων της ΟΙΥΕ που «ανήκουν» στο ΠΑΜΕ, ήρθαν στο φως εκτεταμένες παρατυπίες και νοθεύσεις, οι οποίες και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή του να διαλύσει το Συνέδριο της ΟΙΥΕ
.
Αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο:
• Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας (3 αντιπρόσωποι): οι παρατηρήσεις των δικαστικών είναι κόλαφος. Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη 4 διαφορετικές ημέρες, σε 3 διαφορετικούς χώρους με 5 διαφορετικές διαδικασίες!. 3 από τους 5 δικαστικούς αρνούνται να υπογράψουν το πρακτικό αρχαιρεσιών, αναφέροντας παραβίαση του Ν. 1264. Το 70% των ψηφισάντων δεν είναι στο Μητρώο του Σωματείου
• Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων (8 αντιπρόσωποι): Οι εκλογές εμφανίζονται να ολοκληρώνονται στις 11/5/2017, το Πρακτικό Αρχαιρεσιών υπογράφεται 1 χρόνο μετά στις 3/5/2018, αναφέροντας μέσα ότι η ψηφοφορία έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο (από 4 έως 11/5/2018). Το Πρακτικό εμφανίζει 7 εμπλεκόμενους δικαστικούς αντιπροσώπους και 8 υπογραφές. Το δε Μητρώο μελών έχει μόνο σκέτα ονοματεπώνυμα, χωρίς Αριθμό Ταυτότητας και Α.Μ ΙΚΑ, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο!
• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” (2 αντιπρόσωποι): Ο δικαστικός αντιπρόσωπος σημειώνει σοβαρές παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, βρέθηκαν δε 62 ψηφοδέλτια παραπάνω από τους ψηφίσαντες! Για αυτό και υπάρχει δικαστική απόφαση απαγόρευσης συμμετοχής των αντιπροσώπων στα συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
• Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης (6 αντιπρόσωποι): Το ΠΑΜΕ απαιτεί να λάβει μέρος στο συνέδριο, ενώ η θητεία του έχει λήξει από τις 28/1/2019 και δεν έχει καν προκηρύξει εκλογές, ευρισκόμενο δήθεν σε διαδικασία Γενικής Συνέλευσης.
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (3) αντιπρόσωποι: Υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων ότι κλήθηκαν και ψήφισαν σε γνωστή καφετέρια για τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ της περιοχής!
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (1 αντιπρόσωπος): Εκτός άλλων ψήφισαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, δεκάδες άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες (γυμναστές, φυσικοθεραπευτές κλπ)
• Διπλοψηφίες: Υπάρχουν πολλές διπλοψηφίες σε σειρά Παμίτικα σωματεία όπως: Εμποροϋπάλληλοι Πειραιά με τα σωματεία Επισιτισμού – Τουρισμού, Καθαριστριών, Λογιστών, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Αθήνας με Λογιστές Αθήνας, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Καλαμάτας.
• Ανοιχτά Μητρώα: Σε δεκάδες σωματεία έχουν ψηφίσει εργαζόμενοι που δεν ήταν γραμμένοι στο Μητρώο Μελών, γράφτηκαν και ψήφισαν επί τόπου, χωρίς έστω μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι μισθωτοί εργαζόμενοι.

Μετά από όλα τα παραπάνω, εμείς έχουμε να κάνουμε μόνο ένα ερώτημα, και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε:
Οι παρατυπίες και οι νοθείες αυτές που έγιναν με ευθύνη και καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΔΑΣ στην ΟΙΥΕ, είναι σε γνώση των μελών του ΠΑΜΕ αλλά και της Κεντρικής καθοδήγησης του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ ?