Το γυναικείο κίνημα ξεσηκώνεται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το γυναικείο κίνημα ξεσηκώνεται
Για πρώτη φορά δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες οργανώνουν απεργία και διαδήλωση στις 8 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις. Η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΜΔΥΔΑΣ, η ΠΟΕ- ΔΟΥ, η ΠΟΘΑ, είναι μερικοί μόνο φορείς που καλούν και οργανώνουν αυτή τη μάχη.

«Μέσα σε μια περίοδο που τα κινήματα ενάντια στην καταπίεση φουντώνουν σε όλο τον κόσμο, η εργατική τάξη μπαίνει μπροστά να παλέψει συλλογικά ενάντια στις διακρίσεις. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπεί η 8 Μάρτησε μια Πανευρωπαϊκή Απεργία» αναφέρει στο κάλεσμά της η «Κίνηση για μια Απεργιακή 8 Μάρτη».

Το γυναικείο κίνημα σε όλο τον κόσμο, από την Αργεντινή μέχρι την Ισπανία και από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία, ξεσηκώνεται ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση.

Διεκδικούν: «το κράτος να αναλάβει εξολοκλήρου την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών με ένα δίκτυο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που να λειτουργούν σε 24ωρη βάση έτσι ώστε να καλύπτουν τους γονείς, όποιες ανάγκες και αν προκύπτουν από ωράρια, βάρδιες ή προσωπικές επιλογές τους» και σημειώνουν πως «οι εργατικές ανάγκες για στέγη, τροφή, περίθαλψη, Υγεία και Παιδεία δεν μπορούν να μετατρέπονται σε ατομικές πιέσεις πάνω στις γυναίκες στα πλαίσια της οικογένειας».

Αυτές οι διεκδικήσεις «συνδέονται άμεσα με τα εργατικά αιτήματα για μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση για τα δημόσια σχολεία, τα νοσοκομεία, τις δημοτικές υπηρεσίες από την καθαριότητα μέχρι τα ΚΑΠΗ».

Οι διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες:

Στην Αθήνα στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη Θεσσαλονίκη στη 1.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, στα Χανιά στις 12.30μμ στην πλατεία Αγοράς και στο Βόλο στη 1.30μμ στον Άγιο Νικόλαο

Πηγή:https:.efsyn.gr