Οι εργοδότες βλέπουν «κάτω από τη βάση» πολλούς εργαζόμενους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι εργοδότες βλέπουν «κάτω από τη βάση» πολλούς εργαζόμενους

αναδημοσίευση απο:euro2day.gr

Της Πέννυ Κούτρα

Μόλις το 44% των εργοδοτών εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες, σύμφωνα με έρευνα της Adecco. Το χάσμα εκπαίδευσης-αγοράς εργασίας. Μη «ελκυστικές» κρίνουν οι νεαρότερες ηλικίες εργαζομένων τις επιχειρήσεις.

Ανικανοποίητοι από τις δεξιότητες των υποψήφιων εργαζομένων τους δηλώνουν οι Έλληνες εργοδότες σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε η Adecco Ελλάδας, μέλος του ομώνυμου ομίλου, ο οποίος εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η έρευνα, η οποία “έτρεξε” μέσα στον Οκτώβριο σε 113 στελέχη μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, έχει χαρακτηριστικά “in vivo”, καθώς το 60% των επιχειρήσεων που εκπροσωπήθηκαν αναζητούσαν εργαζόμενους κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Συγκεκριμένα, το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοί τους ανταποκρίνονται επαρκώς στις ανάγκες της εταιρείας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το 2016 ήταν 64%, ενώ ποσοστό 52% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται μόνο εν μέρει στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2016, που ήταν 34%.

ολόκληρο το άρθρο:euro2day.gr