Elon Musk, ο «Ντόναλντ Τραμπ» της Σίλικον Βάλεϊ;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Elon Musk, ο «Ντόναλντ Τραμπ» της Σίλικον Βάλεϊ;

Όπου σήμερα αναρωτιόμαστε εάν ο πολύς κύριος Έλον Μασκ, ο δημιουργός μεταξύ άλλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, είναι ο μεσσίας που κάποιοι περιμένατε ή μήπως είναι ελαφρώς παλιοχαρακτήρας.

Αναρωτιόμαστε τι πιθανότητες έχεις να σου ακρωτηριάσουν το πόδι σε ένα από τα εργοστάσιά του και αν μπορείς να σώσεις το περιβάλλον χρηματοδοτώντας τους Ρεπουμπλικάνους και συνεργαζόμενος με τη CIA και το Πεντάγωνο.

Ακούστε την εκπομπή πατώντας εδω

Διαβάζουμε στους New York Times ότι ο Έλον Μασκ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ της Silicon Valley και αναρωτιόμαστε αν αυτή η πληροφορία ηχεί τόσο άσχημα στη Silicon Valley όσο ηχούσε κάποτε στην Ιερά Εξέταση η αποκάλυψη του Γαλιλαίου ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν με βεβαιότητα να μας σώσει από την υπερθέρμανση του πλανήτη με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla (και αν δεν τα καταφέρει, να μας στείλει στον Αρη με το πρόγραμμα SpaceX), να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα με υπόγειους αυτοκινητόδρομους της εταιρείας Boring Company και να καθυποτάξει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του ανθρώπινου είδους.

Αντίθετα οι New York Times, το περιοδικό Fortune και το Bloomberg μας θύμιζαν ότι η Tesla όχι μόνο δεν έχει σημειώσει κέρδη εδώ και 15 χρόνια, αλλά χάνει 6.500 δολάρια το λεπτό και κινδυνεύει διαρκώς με χρεοκοπία ενώ τα ομόλογά της θεωρούνται «σκουπίδια» στην αγορά.

Οι υψηλές πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων οφείλονταν, σε αρκετές περιπτώσεις, σε γιγαντιαίες κρατικές ενισχύσεις.

Οι φορολογούμενοι δηλαδή πριμοδοτούσαν την απόφαση των πλουσιότερων συμπατριωτών τους να αγοράσουν οικολογικά αυτοκίνητα αξίας 80.000 δολαρίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Χονγκ Κονγκ, όταν σταμάτησαν αιφνιδιαστικά οι κρατικές ενισχύσεις, οι πωλήσεις των Tesla έπεσαν από τις 2.939 στο… μηδέν.

Αυτό που σπανιότερα σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του Ελον Μασκ, οι οποίες -τηρουμένων των αναλογιών- θυμίζουν τα πρώτα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης.

Ερευνα της εφημερίδας Guardian κατέγραψε αρκετά περιστατικά στα οποία εργάτες της Tesla λιποθυμούσαν ή είχαν σπασμούς από την εξάντληση, ενώ τα τοπικά νοσοκομεία έλαβαν τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 100 κλήσεις για να στείλουν ασθενοφόρα.

Τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα (στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακόμη και ο ακρωτηριασμός εργατών) είναι αυξημένα κατά 83% σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου.

Οταν μάλιστα ένας εργάτης κατέφυγε στο συνδικάτο αυτοκινητοβιομηχανίας UAW ζητώντας βοήθεια, ο Μασκ δήλωσε δημόσια ότι πληρώνεται από το συνδικάτο για να παρεισφρήσει σαν πράκτορας στην εταιρεία.

 

Και όλα αυτά τα κάνουμε με τη σκέψη στον David Bowie και τις δικές του μάχες με εξωγήινους και με κάθε είδους μεσσίες.

 

πηγη : info-war.gr