Δουλειά χωρίς διαλείμματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δουλειά χωρίς διαλείμματα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Τη Τρίτη  8/5 και τη Τετάρτη 9/5, υπήρξε πρόβλημα λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για το Τμήμα Οιονεί Κατάστημα Εξυπηρέτησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (ΔΙ.Δ.Α.Λ.Τ.). Αντί να οριστούν ένα ή δύο άτομα ανά ομάδα για να εξυπηρετούν ενδεχόμενες εισερχόμενες κλήσεις – στατιστικά μία (1) κλήση ανά ώρα – δόθηκε η οδηγία να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους με τα ακουστικά στα αυτιά. Όταν το Σύστημα επανήλθε σε λειτουργία υπήρξε η απαίτηση οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να εργαστούν χωρίς διάλειμμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας τους.

Είναι απαράδεκτο να στερούνται οι εργαζόμενοι το διάλειμμά τους με στόχο την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου λόγω μη λειτουργίας του Π.Σ. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν γίνεται αναπλήρωση του χρόνου με αυτόν τον τρόπο. Η παραγωγικότητα μειώνεται λόγω της σωματικής και πνευματικής εξασθένησης των εργαζομένων και επιπλέον αυξάνεται ο κίνδυνος λαθών, τα οποία μπορεί να έχουν δυσάρεστες και ανεπανόρθωτες συνέπειες και τα οποία θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για να διορθωθούν.

Καταγγέλλουμε ότι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας απάντησε με απειλητικό τόνο σε συναδέλφους που ζήτησαν εξηγήσεις λέγοντας: «Όποιος θέλει ας απευθυνθεί στην εταιρεία του και θα τα πούμε … ».

Δεν αποδεχόμαστε επιπλέον εντατικοποίηση της  ήδη εξαιρετικά επίπονης διανοητικά και ψυχικά  εργασίας μας λόγω προβλημάτων – βλάβες Π.Σ. – για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουμε. Η ψυχική και συναισθηματική υγεία των εργαζομένων, η δημιουργία επαγγελματικού περιβάλλοντος στο οποίο θα κυριαρχεί ο αμοιβαίος σεβασμός  θα έπρεπε να προτεραιότητα.

Εκπρόσωπος του Σωματείου μας ζήτησε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΙΔΑΛΤ, κ. Κούτσια χωρίς να λάβει απάντηση. Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή, στην οποία επίσης δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Δεν αποδεχόμαστε απειλητικές συμπεριφορές από στελέχη της Τράπεζας, απαιτούμε σεβασμό της προσωπικότητάς μας.

Ζητάμε να γίνουν αυστηρές συστάσεις προς τα στελέχη της Τράπεζας ώστε να απευθύνονται με ευγένεια στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

Το Δ.Σ.