Π. Σκουρλέτης: Τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και στην «ομηρεία» χιλιάδων συμβασιούχων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Π. Σκουρλέτης: Τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και στην «ομηρεία» χιλιάδων συμβασιούχων

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε τα εξής:

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων  ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του.

Με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την  οποία έδωσε μάχη η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας, ενός ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, βάσει των αναγκών των δήμων τους και των πραγματικών δυνατοτήτων τους, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ υπηρετούν το δικαίωμα των πολιτών για καθαρές πόλεις με τους καλύτερους όρους, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες,  χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους  εργασίας.

Η  πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων προσπαθειών από την πλευρά της Κυβέρνησης, θέτει τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και  ανατρέπει μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διαδικασίας.»