Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία για ανάκληση απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία για ανάκληση απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ

Με καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα».

Οι εργαζόμενοι, μαζί με μέλη εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, βρίσκονται για ακόμη μια μέρα στη πύλη του εργοστασίου, περιφρουρώντας την απεργία τους.

Στο μεταξύ η εργοδοσία κλιμακώνει την επίθεσή της, καθώς προχώρησε σε ακόμα 4 απολύσεις εργαζομένων προωθώντας το σχέδιο για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και κλεισίματος τμημάτων και εργολάβοποίησης τους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανάκληση των συνολικά εννέα απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Να σημειωθεί πως και σήμερα, όπως και κάθε ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων, στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας με κλούβα των ΜΑΤ.

Σε δήλωσή του, ο Άρης Μερκενίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, κατηγόρησε μεταξύ άλλων την αντεργατική πολιτική της εργοδοσίας και επεσήμανε ότι μαζί με τα εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»προκήρυξε νέες 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 3, την Πέμπτη 4 και τη Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.

πηγή: 902.gr