Εργοδότης χτυπά μετανάστη εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργοδότης χτυπά μετανάστη εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του

Στην καταγγελία της επίθεσης εργοδότη σε βάρος εργαζομένου του, προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ. Αρνιόταν να του δώσει τα δεδουλευμένα του ενώ τον είχε ανασφάλιστο.

Ακόμα ένα περιστατικό εργοδοτικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας την φρίκη που ζουν στην Ελλάδα οι μετανάστες εργάτες γης.

Τον ξυλοδαρμό μετανάστη από τον εργοδότη του στο Άργος καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, ο Αχμέντ Φιάζ, εργάτης γης, ετών 38, ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του, για τον οποίο δούλευε τα τελευταία 7 χρόνια.

Ειδικότερα, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει πως αρνιόταν να του δώσει τα δεδουλευμένα του (240 ευρώ) ενώ τον είχε ανασφάλιστο.

Ο Αχμέντ Φιαζ, που δούλευε στα θερμοκήπια με ντομάτες, αγγούρια, κολοκύθια και άλλους μήνες στα πορτοκάλια, έστειλε ο ίδιος το βίντεο που καταγράφει την επίθεση από τον εργοδότη του στην ΚΕΕΡΦΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση:
Ξύλο αντί για πληρωμή μισθών και ενσήμων σε μετανάστη εργάτη γης από εργοδότη στο Κουτσοπόδι Αργους
Η Νέα Μανωλάδα ζωντάνεψε στο Κουτσοπόδι Άργους την Παρασκευή 22 Ιούλη.
Ο Αχμέντ Φιάζ,εργάτης γης, ετών 38, ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του, στον οποίο εργάζονταν για 7 χρόνια συνεχόμενα.
Όχι μόνο αρνιόταν να του δώσει δεδουλευμένα(240 ευρώ) αλλά τον είχε ανασφάλιστο.
Η επίθεση που καταγράφηκε στο βίντεο που έστειλε ο ίδιος στην ΚΕΕΡΦΑ εκτός από την τραμπούκικη επίθεση καταγράφει και το ποιόν του εργοδότη οσον αφορά τα εργατικά δικαιώματα.
Ο Αχμέντ Φιάζ δούλευε στα θερμοκήπια με ντομάτες, αγγούρια,κολοκύθια και αλλους μήνες στα πορτοκάλια.
Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εργοδοτικές ρατσιστικές επιθέσεις. Ενοχη είναι η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που καταδιώκει μετανάστες και πρόσφυγες σε πόλεις και χωριά, με pushbacks και επιχειρήσεις σκούπα γεμίζοντας την Ανυγδαλέζα.
Αντί για νομιμοποίηση των μεταναστών στοχοποιούνται και μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες της κυβέρνησης που φορτώνει τα βάρη του πολέμου και την ακρίβεια στις πλάτες των εργαζόμενων.
Ο Αχμέντ Φιάζ υπέβαλε μήνυση και ο ξυλοδαρμός του ήταν η απάντηση του εργοδότη.
Οι εργάτες γης δεν είναι σκλάβοι. έχουν δώσει μάχες για τα δικαιώματα τους μαζί με τα συνδικάτα και την ΚΕΕΡΦΑ, από τη Σκάλα Λακωνίας, το Άργος, την Θήβα, τον Μαραθώνα μέχρι την μεγάλη έκρηξη οργής στην Νέα Μανωλάδα με τους πυροβολισμούς 38 εργατών γης.
Απαιτούμε να τιμωρηθεί ο ρατσιστής εργοδότης. Να του δοθούν τα δεδουλευμένα και τα ένσημα-εργόσημα 7 ετών.

πηγή: .rosa.gr/