ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμπαράσταση μέχρι τη νίκη στους λιμενεργάτες της Cosco

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμπαράσταση μέχρι τη νίκη στους λιμενεργάτες της Cosco

Οι λιμενεργάτες της Cosco ξεκίνησαν απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 28 Απρίλη, διεκδικώντας να βάλουν φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία που δολοφονεί. Την Πέμπτη τα ξημερώματα, έγινε νέο εργατικό ατύχημα στις προβλήτες της Cosco εξαιτίας των ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας, που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στον 37χρονο εργάτη Τάκη Π. που έπεσε από ύψος 12 μέτρων εξαιτίας σάπιων κιγκλιδωμάτων που υποτίθεται θα τον προστάτευε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει κι άλλο ατύχημα ευτυχώς χωρίς θύμα εργαζόμενο.

Τα αιτήματα της απεργίας των λιμενεργατών της Cosco είναι αυτά που διεκδικούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι. Να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγείας κι ασφαλείας για την προστασία της ζωής των εργατών. Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Η απεργία στην Cosco στραπατσάρει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Δείχνει τον δρόμο για όλους τους εργάτες για να κερδίσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα εργατικά νοικοκυριά. Θα δώσει τρανταχτή απόδειξη ότι οι απεργίες μας μπορούν να νικάνε κόντρα σε αφεντικά και κυβέρνηση, όπως έγινε με την Ε-food και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Είμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο και ενισχύουμε τον αγώνα τους.

Αγία Παρασκευή 10/05/2022