ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΕΦΣΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑ, 21/11/2021

-Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !

-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΠΑΚ!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Ενώ ο χώρος του Καλλυντικού κερδοφόρησε με την κρίση της πανδημίας ο κλάδος μας, οι εργαζόμενες /νοι σε αυτόν αντιμετωπίσαμε προβλήματα εξ αιτίας της. Οι περισσότεροι βρεθήκαμε σε αναστολή εργασίας, είδαμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται δραματικά ενώ κάποιοι έχασαν και την δουλειά τους!

Οι εξελίξεις δυστυχώς δεν δικαιώνουν όσους κάθε τόσο ανακοινώνουν το «τέλος της πανδημίας και την έξοδο από την κρίση». Κάθε μέρα βλέπουμε καινούργια περιοριστικά μέτρα που επιτείνουν την ανασφάλεια στον χώρο των Αισθητικών και των Εργαζομένων στα Καλλυντικά.

Όσοι ανακοινώνουν «νίκες» σε αυτήν την συγκυρία μάλλον ζουν σε άλλον πλανήτη! «Νίκες» και συμβάσεις σε Εταιρείες των οποίων το 70% του προσωπικού είναι εργολαβικοί? Που εκπροσωπούν μια δραματική μειοψηφία από άποψη δυναμικού και αριθμού απασχολούμενων στον κλάδο? Που δεν έχουν υπερασπιστεί ποτέ την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Εργαζομένων? Που δεν έχουν «φωνή» στις μεγάλες Επιχειρήσεις? Ποιον κοροϊδεύουν?

Εμείς, το Σωματείο Εργαζόμενων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής και Πώλησης Καλλυντικών και υπηρεσιών Αισθητικής, το ΣΕΠΑΚ – μέλος της ΠΟΙΕΦΣΕΚ της πιο συγγενούς με το επάγγελμα μας Ομοσπονδίας με Ιατρικούς Επισκέπτες και Φαρμακοϋπαλλήλους – είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους! Θέλουμε όλοι να έχουν σταθερή δουλειά και ασφάλεια!

Στην Estée Lauder Hellas υπογράφτηκε ΤΡΙΕΤΗΣ ΣΣΕ που κατοχυρώνει όλους στον Όμιλο. Από μόνος του ο Όμιλος Γρ. Σαράντη έχει το μεγαλύτερο μέρος της σχετικής αγοράς! Και θυμίζουμε ότι μια σύμβαση για να έχει υποχρεωτική εφαρμογή πρέπει να αφορά επιχειρήσεις που καλύπτουν πάνω από το 51% των Εργαζόμενων. Για να επεκταθεί παντού! Σε όλους τους απασχολούμενους στο καλλυντικό και στις αισθητικούς! Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι «αορίστου χρόνου προνομιούχοι» και οι ευκαιριακώς εργαζόμενοι συνάδελφοι!

Σας καλούμε λοιπόν να συστρατευτείτε μαζί μας! Να κλείσετε τα αυτιά σας σε όσους σας πλησιάζουν και σας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια! Που δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις!

Ενταχτείτε στο ΣΕΠΑΚ! Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: sepak705@gmail.com

ΣΕΠΑΚ