Νέο εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη με πολλά αναπάντητα ερωτήματα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέο εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη με πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Και δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα το τελευταίο τρίμηνο στην εταιρεία ΑTLAS TAPES στην Αταλάντη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Χθες το απόγευμα έχασε τη ζωή του ένας έμπειρος εργαζόμενος, 54 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ύστερα από θανάσιμο χτύπημα κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχάνημα στο οποίο ήταν χειριστής. Η επιχείρηση παράγει αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας. Διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος είναι ο Ιάσων Λάντζης, ενώ μειοψηφικό πακέτο διαθέτει και η Deca Investment.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εργάτης συνεθλίβη στην κυριολεξία ανάμεσα σε δύο μηχανήματα στα οποία βρέθηκε για αδιευκρίνιστη, επί του παρόντος, αιτία. Το τραγικό γεγονός δημοσιοποίησε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, το οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει ότι παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

Πάντως ο εκπρόσωπος της επιχείρησης με τον οποίο επικοινώνησε η «Εφ.Συν.» έσπευσε να επιρρίψει στον ίδιο το θύμα τα αίτια του θανατηφόρου εργατικού, κάνοντας λόγο «για ανθρώπινο λάθος». Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.» για το πώς απαντά στις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για εντατικοποίηση της εργασίας στο εργοστάσιο του με συνεχόμενα δεκάωρα ή και δωδεκάωρα που διακόπτονται από δύο ρεπό, υποστήριξε ότι είναι ψέμματα χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση του «πρότυπο», ενώ δεν έκρυψε τη βεβαιότητα του ότι ακόμη και η αστυνομική έρευνα θα καταλήξει στην ατομική ευθύνη του θύματος σημειώνοντας ότι αυτό «φαίνεται και από τις χθεσινές καταθέσεις».

«Πώς γίνεται να έχουν χάσει τη ζωή τους δύο εργάτες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;» ρωτήσαμε την εταιρεία; «Τα δύο ατυχήματα δεν σχετίζονται. Εγιναν σε διαφορετικά τμήματα με διαφορετικούς προϊσταμένους» περιορίστηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Μάλιστα επικαλέστηκε ακόμη και …την πανδημία (που οδηγεί σε απροσεξία).

Στο εργοστάσιο  κατευθύνονται αντιπροσωπείες των συνδικάτων, της ΓΣΕΕ  με επικεφαλής τον αρμόδιο της διεύθυνσης υγιεινής και ασφάλειας, Ανδρέα Στοϊμενίδη και την πρόεδρο του ΕΚ Φθιώτιδας, Σοφία Ανεστοπούλου.

Στον τόπο του νέου θανατηφόρου  εργατικού ατυχήματος βρίσκεται ο διευθυντής των τεχνικών επιθεωρητών της περιοχής, ενώ είναι χαρακτηριστική η υποβάθμιση της είδησης από τα τοπικά ΜΜΕ.

Αραγε γιατί;

Πηγη : efsyn